Vi se nalazite: Moja Rijeka Tužibaba Ostalo Tizianova-izlizana mjesta, spori radovi Energo

Tizianova-izlizana mjesta, spori radovi Energo

Datum objave: 14.07.2018. 21:55

Naplatna mjesta (plava) u Tizijanovoj ulici su iznimno izlizana, uopće se ne vide.
Može li se boja obnoviti?

Zašto se radovi na toplovodu tako spori.
Dnevno ima svega 2-3 radnika, sve je raskopano već mjesecima. Zar nisu mogli dio već zakopati koji su gotovi, a ne cijelu trasu od 1km ostaviti otkopanu da smeta prolaznicima?

Fotografije

Odgovori

Broj odgovora: 1

 1. gradska-uprava

  23.07.2018.

  Poštovani,
  prije svega zahvaljujemo Vam na javljanju.
  Obnavljanje horizontalne signalizacije na parkirnim mjestima u Tizianovoj ulici u planu je tijekom ljetnih mjeseci kada su manje gužve na parkiralištu i povoljniji vremenski uvjeti. Zbog hladne zime i dužeg kišnog perioda boja se potrošila te je zbog toga potrebno obnavljanje. Na žalost, učestale kiše ometaju izvođenje radova te će se signalizacija obnoviti čim se za to stvore povoljni vremenski uvjeti. Dio parkirnih mjesta u sjevernoj zoni u ulicama Omladinska, Ive Marinkovića, Ivana Rendića, Ivana Filipovića i Petra Kobeka je ranije obnovljen, a je sljedeće u planu obnavljanje horizontalne signalizacije u Tizianovoj ulici.
  Što se tiče drugog dijela Vašeg upita, radove na toplovodima po sistemu „ključ u ruke“ izvodi podugovarač Energa, talijanska tvrtka AMARC DHS koja je posao dobila na međunarodnom natječaju po pravilima Europske banke za obnovu i razvoj. Strojarski dio toplovoda izveden je u potpunosti po planu te su svi prekidi tople vode svedeni na najmanju moguću mjeru što je glavni cilj Energa. Nažalost, do zastoja u radovima na području naselja 1.Maja/Tizianova dolazi zbog kašnjenja u dijelu elektro radova na spajanju sustava koji služi za otkrivanje puknuća na toplovodima putem računala. Kao posljedica nije moguće završiti građevinske radove na zatvaranju toplovoda. Energo požuruje podugovarače kako bi se što prije zatvorilo gradilište u Ulici 1.Maja/Tizianova. Prema sadašnjem planu očekivani rok završetka tih radova bio je 19.7. . Nakon toga slijedi zatvaranje glavnog rova u kortilu 1.Maja te zamjena cijevi od revizionih otvora toplovoda do podstanica u zgradama. Energo moli građane za strpljenje i razumijevanje zbog kompleksnosti radova koji će u konačnici dovesti do bolje i sigurnije usluge.
  S poštovanjem,
  Gradska uprava

Odgovarati mogu samo registrirani korisnici. Prijavi se ili otvori korisnički račun.