Vi se nalazite: Moja Rijeka Tužibaba Ostalo Rumat ucjenjuje grad Rijeku

Rumat ucjenjuje grad Rijeku

Kategorija: Ostalo

Datum objave: 27.12.2018. 19:57

Zašto se Rumat ponaša tako bahato, neprofesionalno i za svojih 12m2 ostave u kojoj drže papire se ne može već 8 godina urediti Vitezovićeva ulica.
Naime, zbog svoje male ostave ova ulica čeka na uređenje već 8 godina. Odbili su od Grada Rijeke sve ponuđene zamjenske prostore za čuvanje papira.
Ovako godinama imamo ružnu ulicu s tim prostorom koji strši.
Može li komunalno redarstvo reagirati jer izgleda kao da će se ograda balkona koji se ne koristi pasti na prolaznike kao i dio oronule i grafitirane fasade?

Možete li reći koje ste im prostore ponudili?
Također angažirali ste vještaka da procjeni vrijednost ali niste bili zadovoljni procjenom.
Možete li reći kojeg ste vještaka angažirali i koliko je procjenio?

I može li se ovaj postupak požuriti i može li ovako javno tužibaba protiv Rumata imati utjecaja, jer ta bi firma trebala biti na usluzi građanima Rijeke, o čijim zgradama brine, a ne radila protiv njih i praktički ucjenjivala Grad Rijeku.

Fotografije

Odgovori

Broj odgovora: 2

 1. gradska-uprava

  07.01.2019.

  Poštovani,
  radi uređenja produžetka ulice P.R. Vitezovića na Ulicu žrtava fašizma, Grad Rijeka je još 1. travnja 2010. godine kod Ureda državne uprave u Primorsko-goranskoj županiji, Službe za imovinsko-pravne poslove, pokrenuo postupak potpunog izvlaštenja nekretnina, između ostalog, i dijela poslovnog prostora na adresi Fiumara 17, površine 12 m2, u vlasništvu Rumat-a d.o.o. Rijeka.
  Nakon provedenog postupka, doneseno je Rješenje o potpunom izvlaštenju, na koje je Rumat d.o.o. Rijeka, uložio žalbu te je ono poništeno rješenjem Ministarstva pravosuđa, Uprave za građansko, trgovačko i upravno pravo od 31. srpnja 2015. godine, a predmet je vraćen prvostupanjskom tijelu na ponovni postupak.
  U ponovljenom postupku Rumat d.o.o. Rijeka nije prihvatio nijednu od nekretnina koje je Grad Rijeka ponudio u zamjenu, a to su poslovni prostor na adresi Riva Boduli 7A, poslovni prostor na adresi Adamićeva 34/A, poslovni prostor na adresi Frana Kurelca 4/C, poslovni prostor na adresi Pomerio 4/A i poslovni prostor na adresi Zagrebačka 6/B. Stoga je u listopadu 2018. godine od strane ovlaštenog vještaka građevinske struke, tvrtke Proving d.o.o. , izrađen procjembeni elaborat tržišne vrijednosti nekretnine koja je predmet izvlaštenja, kojim je ona procijenjena na iznos od 55.196,00 € , odnosno 409.000,00 kn za 12 m2. Navedeni elaborat, slijedom zakonskih odredbi, dostavljen je Procjeniteljskom povjerenstvu Grada Rijeke, radi ocjene. No, Povjerenstvo je, zbog nedostataka, odbilo elaborat koji je potom vraćen na doradu. Između ostalog, Povjerenstvo je istaknulo kako je elaborat potrebno korigirati i uskladiti ga sa Zakonom o procjeni vrijednosti nekretnina i Pravilnikom o metodama procjene nekretnina. Kada procjenitelj ispravi elaborat, bit će upućen na prvu sjednicu Procjeniteljskog povjerenstva i potom, ukoliko bude prihvaćen, dostavljen Uredu državne uprave na daljnje postupanje.
  Vezano za navode koji se odnose na stanje balkona na zgradi u Vitezovićevoj ulici, komunalni redari obišli su tu lokaciju i utvrdili da u ovom trenutku ne postoji osnova za poduzimanje mjera temeljem Zakona o građevinskoj inspekciji, budući nisu utvrđena oštećenja pročelja zgrade, što ne predstavlja nosivu konstrukciju. Međutim, zbog lošeg stanja pročelja, u smislu dotrajale fasade, kao i betonske obloge balkona, i dalje će se provoditi pojačane kontrole ove zgrade, s ciljem izbjegavanja neželjenih posljedica. Ukoliko se utvrde elementi za poduzimanje mjera u nadležnosti Komunalnog redarstva, one će biti poduzete sukladno propisanim ovlastima.
  Grad Rijeka u navedenom postupku mora postupati sukladno zakonskim propisima te drugi poslovni odnosi s Rumatom d.o.o. ne mogu utjecati na navedene postupke.
  S poštovanjem, Gradska uprava.

 2. Silversurfer

  07.01.2019.

  1 m2=4600 eur !!!!!!!!
  Da li je tu procjenu napravio SUDSKI vještak ili neki drugi vještak?
  Osobno ne znam niti jedan prostor u gradu koji košta toliko,a pogotovo ne nekakvo spremište.

Odgovarati mogu samo registrirani korisnici. Prijavi se ili otvori korisnički račun.