Vi se nalazite: Moja Rijeka Tužibaba Komunalno redarstvo Neispravan kolnik i buka koju proizvodi

Neispravan kolnik i buka koju proizvodi

Datum objave: 18.12.2018. 22:47

Poštovani, molim nadležne komunalne/cestarske/
građevinske službe da otklone oštećenje na metalnoj diletaciji vijadukta koji ulicu Sl. Cindrića spaja sa Strossmayerovom ulicom (na Piramidi). Naime, još u mjesecu travnju 2018. pisao sam dopis MO Centar-Sušak, koje je na Vijeću MO raspravljalo na tu temu i dalo nalog da se oštećenje ukloni. Međutim, do danas oštećenje nije uklonjeno. Radi se o oštećenju koje prolaskom vozila, a posebno onih teških kao npr. autobusa Autotroleja, proizvodi veliku buku, te tako remeti mir građana koji na udaljenosti od nekoliko metara imaju svoje domove. Posebno je buka nepodnošljiva u večernjim satima. Predlažem da na uvid dođete navečer oko cca. 22 sata, pričekate prolaz autobusa i pokušate zamisliti što građani koji stanuju na Piramidi zbog ovog oštećenja trpe već mjesecima. Hvala.

Fotografije

Odgovori

Broj odgovora: 3

 1. gradska-uprava

  28.12.2018.

  Poštovani,
  budući da je proteklo određeno vrijeme od kada ste postavili tužibabu, želimo Vas ovim putem obavijestiti da je prometnica radi koje ste nam se obratili pod upravljanjem Hrvatskih cesta. Stoga smo im još 19. prosinca proslijedili Vaš upit, ali do danas nismo primili odgovor. Čim primimo odgovor, obavijestit ćemo Vas i dostaviti Vam očitovanje koje primimo.

  S poštovanjem,
  Gradska uprava

 2. gradska-uprava

  03.01.2019.

  Poštovani,

  prema informacijama koje smo dobili iz Hrvatskih cesta, u čijoj je nadležnosti ova prometnica, a s obzirom da se radi o oštećenju prijelazne naprave na objektu „vijadukt Piramida“, obavljena je hitna sanacija privremenog karaktera, radi zaštite sigurnosti prometa. Točnije, popravljen je čelični dio prijelaznih naprava i sidrenje u betonsku konstrukciju.

  Unatoč tomu i dalje dolazi do oštećenja te Hrvatske ceste d.o.o. planiraju izradu tehničke dokumentacije i zamjenu prijelazne naprave obaviti u što je moguće kraćem roku, odnosno već tijekom siječnja ili najkasnije u veljači ove godine. Svakako je za istaknuti kako je riječ o kompleksnijem građevinskom zahvatu, zbog čega iz Hrvatskih cesta mole za strpljenje i razumijevanje.

  S poštovanjem,
  Gradska uprava.

 3. pjeskepapolako

  03.01.2019.

  Poštovani,

  zahvaljujem vam na informacijama i trudu koji ste uložili u traženju odgovora. Vjerujem da će tvrtka Hrvatske ceste d.o.o. ispuniti obećanje i otkloniti oštećenje u roku koji su naveli.

  Srdačan pozdrav.

Odgovarati mogu samo registrirani korisnici. Prijavi se ili otvori korisnički račun.