Vi se nalazite: Moja Rijeka Tužibaba Komunalno redarstvo Šetnica ispod Crnčićeve ulice

Šetnica ispod Crnčićeve ulice

Datum objave: 16.07.2015. 09:37

Nakon 30 godina korištenja prošlog je ljeta preasfaltirana šetnica koja vodi ispod plave zgrade u Crnčićevoj ulici, te je konačno stavljena zabrana prometovanja vozilima, postavljene su rampe te je konačno taj dio bio namijenjen šetačima kako je i zamišljeno. No, cijela priča je trajala nepunih dva mjeseca, kad su rampe tek povremeno bile zaključane, da bi se sada cijela situacija vratila na staro.
Šetnica je smještena između nepreglednog izlaza iz portuna zgrade te dječjih igrališta i sada je opet postala opasna jer je vozači koriste kao kraticu do Kauflanda, vozeći prevelikim brzinama kroz usku ulicu sa slabim pregledom. Osim toga, sve zelene površine služe kao parking pojedinim stanarima i gostima pa se uz svaku manju kišu sve pretvori u blatnjavu kaljužu.
Apeliram na odgovorne da osmisle i odrede funkciju te šetnice, te ograniče prometovanje na interventne službe kako je i zamišljeno, s obzirom da postoje regularni pravci kojima se može doći do cilja, bez da se koristi šetnica ispod zgrade. Iznad i okolo zgrade je veliko parkiralište pa nema potrebe parkiranja na zelenim površinama ispred vlastitih stanova zbog komocije pojedinih stanara. Dostava je moguća s obje strane zgrade te kroz garažni put same zgrade pa ni to ne može biti argument za prolaz.

Odgovori

Broj odgovora: 3

 1. gradska-uprava

  16.07.2015.

  Vaš upit je zaprimljen.

 2. gradska-uprava

  07.08.2015.

  Poštovani,
  šetnica ispod niza zgrada u Crnčićevoj ulici, odnosno „plavog niza“ od kućnog broja 1 do 9 regulirana je na način da je zabranjeno prometovanje svim motornim vozilima, osim interventnim. Regulacija je izvršena postavom vertikalne signalizacije na početku šetnice, a također su postavljeni demontažni stupići kako bi se i fizički zabranio promet. Demontažni stupići su postavljeni kako bi se u slučaju intervencije mogli lakše ukloniti (ključevi lokota su dostavljeni svim interventnim službama). Temeljem Vaše tužibabe izvršen je izvid na terenu, te je utvrđeno da su stupići otuđeni, dok je vertikalna oznaka koja regulira promet na šetnici i dalje postavljena. To znači da je promet na šetnici i dalje zabranjen za sva motorna vozila. Vozači koji se ne pridržavaju ograničenja u prometu u nadležnosti su Prometne policije koja temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama ima pravo takve vozače sankcionirati.
  Stupići će ponovno biti postavljeni u najkraćem roku, uz napomenu da su od početka godine otuđeni već treći put.

 3. orbital051

  11.08.2015.

  Poštovani,
  hvala na odgovoru. Susjedi su me obavijestili da su novi demontažni stupići postavljeni krajem prošlog tjedna, ali stanje je vraćeno na staro već istog dana. Stupići su nasilno izvučeni i bačeni, navodno od strane stanara kojima odgovara da koriste šetnicu kao kraticu do parkinga ispred vlastitog stana. U kratkoj nedjeljnoj večernoj šetnji zabilježen je prolaz desetak automobila u roku pola sata što znači da problemu treba pristupiti rigoroznije.

Odgovarati mogu samo registrirani korisnici. Prijavi se ili otvori korisnički račun.