Vi se nalazite: Moja Rijeka Tužibaba Ostalo Stupići križanje F. Čandeka i A. Barca (pošta Turnić)

Stupići križanje F. Čandeka i A. Barca (pošta Turnić)

Kategorija: Ostalo

Datum objave: 02.12.2019. 20:46

Draga gradska upravo/prometno redarstvo/ceste ili tko je već nadležan, zašto se ne postave stupići na gore navedenu adresu (link na streetview - 32 Ul. Franje Čandeka
https://maps.app.goo.gl/LPF18iajj7CshMUW8 )? Križanje je samo po sebi dosta zabavno jer je tu i busna stanica pa je preglednost dosta upitna i bez parkiranih auta ako idemo od A. Barca (a križanje iznad sa Giuseppe Carabina je priča za sebe) dolje prema Andreji. Osim nogostupa kojeg bi trebalo osigurati sa stupićima ili betonskim gljivama za preglednost lijevo, sam otok na križanju je isto divlji parking za 2 do 3 auta koji nikako ne pomažu za preglednost i desno (auti iz smjera Rutinga), pogotovo sada kad je mrak ranije, loše vrijeme i zaustavni put je duži za one koji malo potegnu.

Tagovi:

Odgovori

Broj odgovora: 1

 1. gradska-uprava

  06.12.2019.

  Poštovani,

  parkiranje na šrafiranom “otoku” usred raskrižja i na nogostupima na ovoj lokaciji je nedopustivo i podliježe kažnjavanju, te je o tome obaviješteno Prometno redarstvo Grada Rijeke koje će pojačano djelovati na toj lokaciji. I dalje će se pratiti odvijanje prometa te će se, po potrebi, donijeti i druge mjere u cilju poboljšanja stupnja sigurnosti.

  Naime, suzbijanje nepropisnog parkiranja jedan je od primarnih zadataka službi koje se bave nadzorom i sankcioniranjem u prometu, prvenstveno prometne policije (MUP-a) i Direkcije prometnog redarstva Grada Rijeke.
  Grad Rijeka u tom smislu djeluje preventivno, postavljanjem stupića i ostalih prepreka za sprečavanje nepropisnog parkiranja na mjestima koja su ocijenjena kao kritična. Velik broj izdanih kazni i naloga za premještanje vozila koja su nepropisno parkirana ukazuje na to da je značajan broj vozača koji se na kazne ne obaziru. Strategija Grada je da se stupići postavljaju samo izuzetno i to prvenstveno na mjestima u blizini škola, dječjih vrtića i drugih sličnih ustanova gdje se kreće veći broj djece i pješaka, kao i na drugim mjestima gdje treba omogućiti nužni prolaz pješacima. U primjeni navedenih mogućnosti teško je naći odgovarajuću mjeru, jer je svaka lokacija specifična. U posljednjih dvadeset godina postavljeno je više tisuća stupića, koji zahtijevaju i značajna sredstva za njihovo održavanje.

  S poštovanjem,
  Gradska uprava

Odgovarati mogu samo registrirani korisnici. Prijavi se ili otvori korisnički račun.