Vi se nalazite: Moja Rijeka Tužibaba Ostalo Ima li novi Elgrad dozvole?

Ima li novi Elgrad dozvole?

Kategorija: Ostalo

Datum objave: 11.06.2018. 22:19

Na prostoru Elgrada se izvode radovi već danima, došla je i dizalica te se montira konstrukcija prodajnog prostora koji je izgorio.
No nigdje nema nikakve tabele, izvođača radova.
Koliko sam vidio ni dodatne hidrante ne postavljaju.
Mogu li tako?

Može li grad sve ovo provjeriti i poduzeti nešto?

Već im je jednom sve izgorilo u požaru, prodaju namještaj a nemaju prskalice, hidrant udaljen i slab.
Grad je odgovorio da je privatan prostor, izgrađeno prije najnovijih pravila koje imaju Lidl i Konzum, njihova nadležnost su hidranti, ali opet, pravila se moraju sada poštivati grade od nule.

Isto tako, primjetio sam da se trava oko autobusne stanice kod Crkve/Konzuma ne kosi, tj da ovi koje kose oko Konzuma ostave oko 2m od pločnika nepokošeno u smjeru Elgrada/vrtne ceste.
Čak je i ovdje bilo da je grad otkupio dio tog zemljišta, posijao travu itd nakon radova na cesti, pa može li se to sada pokositi?

Fotografije

Odgovori

Broj odgovora: 3

 1. gradska-uprava

  prije 7 dana

  Poštovani,
  prije svega zahvaljujemo Vam se na javljanju.
  Nastavno na Vašu prijavu obavili smo uvid u evidenciju Odjela za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Grada Rijeke te utvrdili da nije zaprimljena prijava o početku izvođenja radova na ime investitora Elgrad d.o.o. Rijeka, niti imamo saznanja o kakvim je radovima riječ. Stoga smo ovu Vašu informaciju proslijedili nadležnoj građevinskoj inspekciji, a kojoj se možete i Vi osobno obratiti (tel. 051/ 325-760; e-mail: gradjevinska.inspekcija@mgipu.hr).
  U dijelu upita koji se tiče košnje na navedenom lokalitetu na Škurinju, predmetna je površina obuhvaćena planom košnje te je u međuvremenu košnja iste obavljena od strane naših nadležnih službi.
  S poštovanjem, Gradska uprava.

 2. Gost25

  prije 4 dana

  jesi zadovoljan mamlaze?

 3. mamic

  prije 2 dana

  Nisam zadovoljan odgovorom jer se još uvijek nalazi auto dizalica koja montira dijelove. Dok ostali moraju raditi po pravilima, zakonima, tražiti dozvole, postaviti table, imati odgovarajuću protupožarnu zaštitu, čini se da se ovdje sve ingorira.
  A investitor je Cvjećarstvo doo u čijem je vlasništvu zemljište.

Odgovarati mogu samo registrirani korisnici. Prijavi se ili otvori korisnički račun.