Vi se nalazite: Moja Rijeka Tužibaba Vandalizam Napušteni autosalon na Škurinjama (provaljen i pun grafita)- CROATIA OSIGURANJE je vlasnik?

Napušteni autosalon na Škurinjama (provaljen i pun grafita)- CROATIA OSIGURANJE je vlasnik?

Datum objave: 21.11.2018. 18:31

Zanima me može li grad provjeriti i kontaktirati vlasnika napuštenog autosalona i zgrade na adresi Osječka 25, Rijeka kako bi spriječio devastiranje i omogućio mir okolnim stanarima?

Naime prostor je prazan već nekoliko godina a u zadnje vrijeme je intenzivno devastiran, s grafitima na fasadi a od nedavno i provaljenim ulaznim vratima, razbijenim staklima na gotovo svim prozorima uz sumnjive osobe koje borave u/oko njega.

U posjedovnom listu na web stranicama se navodi Croatia osiguranje a u ZK je naveden Routing Rijeka kao vlasnički udio 1/1 ali i zabilježba (a vlasnik je Croatia ili Routing na kraju?)
07.04.2016, koji se vodi pred Općinskim sudom u Rijeci pod posl.br. P-926/16 u pravnoj
stvari tužitelja Jovana Vekić protiv tuženika Croatia osiguranje d.d., Podružnica Rijeka, u
pogledu kč.br. 1607/3 upisane u A.

Još se spominje neko rješenje iz 2018. od strane grada? Što je, planira li se ovo rušiti?

Pokušao sam kontaktirati još prije par mjeseci Croatia osiguranje, nitko nije odgovorio na upit. Može li grad pomoći oko ovog problema i plaća li se komenualna naknada?


Također, može li grad provjeriti tko je sadašnji vlasnik autosalona Cerini kraj Vargona, također u Osječkoj koji je također prazan već skoro 10 godina.

Fotografije

Odgovori

Broj odgovora: 2

 1. gradska-uprava

  22.11.2018.

  Poštovani,
  Neposredno nakon što smo primili Vaš upit kontaktirali smo Croatia osiguranje i upoznali ih s dojavom građana o provali i devastaciji tog prostora, pa smo uvjereni da će, kao posjednici, poduzeti aktivnosti na zaštiti ovog prostora.
  Ukoliko oko toga prostora dolazi do remećenja javnog reda i mira, pozivam Vas da se obratite nadležnoj policijskoj stanici koja, sukladno zakonskim propisima, može reagirati u ovakvim situacijama.
  S poštovanjem, Gradska uprava.

 2. gradska-uprava

  22.11.2018.

  Poštovani,
  u međuvremenu smo primili obavijest Croatia osiguranja kako je postupak prodaje ovoga prostora tvrtki Routing d.o.o. dovršen, pa se može očekivati da će novi vlasnik ovaj prostor uskoro privesti svrsi.
  S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovarati mogu samo registrirani korisnici. Prijavi se ili otvori korisnički račun.