Vi se nalazite: Moja Rijeka Tužibaba Komunalno redarstvo Napuštena vozila

Napuštena vozila

Datum objave: 27.11.2018. 14:35

Poštovani,
primjetio sam da u ulici Brajdica u neposrednoj blizini parkirališta Brajdica postoji više neregistriranih vozila od kojih su neka u vidljivo nevoznom stanju. Konkretno je riječ o barem pet vozila, od čega su tri ostavljena preko puta praone, jedno ispod samog znaka zabrane parkiranja (slijepi odvojak koji ide iza pauka) te jedno vozilo čak na samom parkiralištu (ispod mosta). Mislim da bi bilo u redu da se vlasnici tih vozila upozore da ih maknu, a u koliko ih oni ne maknu, onda bi ih trebali vi.

Lijepi pozdrav!

Odgovori

Broj odgovora: 1

 1. gradska-uprava

  30.11.2018.

  Poštovani,

  komunalni redar izvršio je očevid na licu mjesta te je u tijeku postupak utvrđivanja statusa površina na kojima se vozila nalaze, kako bi se utvrdila nadležnost za postupanje komunalnog redarstva.
  Naime, komunalno redarstvo ovlašteno je postupati na javnim površinama, a kako za neke od spomenutih lokacija nije nedvojbeno utvrđeno da imaju takav status, zatražili smo informaciju od nadležnih službi te će se ovisno o tome poduzeti daljnje mjere.

  Vezano uz vozila za koje nije sporno da se nalaze na javnoj površini, pokrenut je postupak radi njihovog uklanjanja. Napominje se da je, budući se uklanjanje vozila s javne površine provodi po propisanoj proceduri, za to potrebno odgovarajuće vrijeme, budući da se moraju poštovati propisani rokovi.

  U tom smislu molimo za strpljenje i razumijevanje te zahvaljujemo na Vašoj tužibabi.

  S poštovanjem,
  Gradska uprava

Odgovarati mogu samo registrirani korisnici. Prijavi se ili otvori korisnički račun.