Vi se nalazite: Moja Rijeka Tužibaba Gradski prijevoz Hoće li biti što od toga i kada ?

Hoće li biti što od toga i kada ?

Datum objave: 28.04.2019. 22:20

Srdačni,
Prije nekoliko mijeseci točnije 12. 12. 2018. list Fiuman je objavio slijedeće:
http://www.fiuman.hr/autotrolej-zeli-uzeti-kredit-za-nova-vozila-i-sustav-obavijesti-kada-bus-dolazi/


Citat:
"Gradsko komunalno društvo Autotrolej uskoro će se upustiti u nabavu 32 nova autobusa i to sedam zglobnih gradskih niskopodnih dizel autobusa, pet solo prigradskih dizel autobusa, deset solo gradsko-prigradskih niskopodnih SPP autobusa i deset mini autobusa na dizel ukupne vrijednosti 52,2 milijuna kuna + PDV.

Također u planu je nabava sustava najave dolaska autobusa na stajališta, a vrijednost te investicije je 7,9 milijuna kuna + PDV. Osim toga, planira se i izrada mobilne i web aplikacije čija se cijena izrade procjenjuje na 195 tisuća kuna + PDV. Autotrolej mora osigurati 15 posto vrijednosti ukupne investicije, što iznosi 9,1 milijuna kuna, dok bi se ostatak trebao financirati iz EU fondova.

Na kolegiju gradonačelnika Vojka Obersnela izdana je suglasnost za prijedlog odluke o kreditnom zaduženju Autotroleja na iznos od deset milijuna kuna, a ukoliko takvu odluku potvrdi i Gradsko vijeće Grada Rijeke, kredit će se uzeti od Istarske kreditne banke koja je ponudila spomenuti kredit uz ukupni trošak od 1,8 milijuna kuna uključujući kamatu."
Kraj citata.


Poštovani ! Mene bi zanimalo da li će se najavljeno u citatu ostvariti s obzirom da je Autotrolej sada u nedostatku s vozačima, a muku muči i s displejima na vozilima kojih sve više zamijenjuju table.Hoće li biti što od toga i kada otprilike? Ovo nije tužibaba već samo informativno pitanje.

Poštovanje i lijep pozdrav !

Tagovi:

Odgovori

Broj odgovora: 3

 1. gradska-uprava

  prije 17 dana

  Poštovani,
  u Komunalnom društvu Autotrolej navode kako su Vaši navodi točni, ali da ipak zahtijevanju dodatno pojašnjenje.
  Naime, riječ je o projektima koji se financiraju preko ITU programa Europske unije. KD Autotrolej predao je prijavu te se po objavi konačnih rezultata prije svega treba potpisati ugovor o financiranju s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije.
  Vrijeme realizacije ovisi o tome kada će biti dobivena sredstva, raspisan natječaj i ugovorena nabava, ali se očekuje da bi sve to trebalo biti dovršeno u drugoj polovici iduće godine.
  S poštovanjem, Gradska uprava.

 2. Zdravax

  prije 17 dana

  Predlazem gradu da odmah rasproda sva nedovoljno iskoristena vozila , dakle gotovo sva i prede na koristenje taxi prijevoza najpovoljnijeg taxi prijevoznika ...
  Izgleda mi da je to EKOTAXI ... za sad

  Uz koristenje placanja kroz aplikaciju za 50 % popusta apsolutno nenadmasan

  https://play.google.com/store/apps/detai … xC_Eeh68a4

 3. jakob

  prije 12 dana

  Poštovani ,
  Hvala na odgovoru u nadi da će se navedeno obaviti u rokovima koje Ste naveli.
  Srdačan pozdrav !

Odgovarati mogu samo registrirani korisnici. Prijavi se ili otvori korisnički račun.