Vi se nalazite: Moja Rijeka Vaše mišljenje Potok Mlačica u Gradskom parku Mlaka

Potok Mlačica u Gradskom parku Mlaka

Datum objave: 15.02.2018. 16:51

Srdačni !
Citat iz Newslettera:Grad Rijeka ima u planu ugovaranje radova vezanih za poboljšanje postojećeg sustava odvodnje na križanju Mlaka. Za to područje je već ranije izrađena projektna dokumentacije uređenja oborinske odvodnje kojim će se u sklopu zajedničkih radova riješiti gorući problem poplavljivanja križanja Mlaka prilikom većih količina padalina:kraj citata.

Mene zanima, tj. tiče li se to na ne daj Bože nadsvođenje (pokrivanje) potoka Mlačica u Gradskom parku Mlaka koji krasi taj park, jer grad Rijeka ima skoro sve nadsvođene brojne potoke što je po meni šteta , izuzev Draškog potoka i djela dobrano uništenog Škurinjskog potoka koji je proglašen bujičnim vodotokom, dok je u prošlosti imao obilan tok. Treći potok je Mlačica koji po meni nadam se neće biti nadsvođen tim radovima pa bih molio odgovor nadređenih.
Imam i jedan prijedlog da se na području znanstvno-tehnološk
og parka koji se planira na području nekadašnje rafinerije na Mlaci otvori ako je ikako moguće bar dio nadsvođenog potoka Mlaka koji je služio za rashlađivanje uređaja rafinerije.

Unaprijed Hvala na odgovoru.