Vi se nalazite: Moja Rijeka Tužibaba Komunalno redarstvo Reciklažni otpad

Reciklažni otpad

Datum objave: 19.02.2019. 11:18

Možete li premjestiti kante za reciklažni otpad ispred kuća Antuna Barca 12, 14 na prostor pored kafića Donatello jer svaki puta kada dođe kamion za odvoz reciklažnog otpada ne može ući u parkiralište zbog gužve,

Tagovi:

Odgovori

Broj odgovora: 1

 1. gradska-uprava

  12.03.2019.

  Poštovani,
  djelatnici Komunalnog društva Čistoća obišli su lokaciju na adresi Antuna Barca 12-14, gdje je utvrđeno da su spremnici za odvojeno prikupljanje otpada postavljeni na predviđeno mjesto namijenjeno korisnicima u neposrednom okruženju. Nadalje, ovi se spremnici, uključujući i one za preostali miješani komunalni otpad, prazne redovito, sukladno programu.
  Također, na postojećem je lokalitetu ulaz u parkiralište dostatne širine za mimoilaženje vozila. Problem se javlja samo u slučaju nepropisno parkiranih vozila na ulazu, a samim tim i kršenja prometnih pravila, što izravno možete prijaviti nadležnim službama na daljnja postupanja, konkretno Prometnom redarstvu putem besplatnog telefona 0800 5101 radnim danom u vremenu od 6.30 do 20 sati, osim nedjelje i subotom od 7 do 14 sati..
  Prema informacijama koje smo dobili iz Odjela gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem, spremnici za otpad na postojećoj lokaciji na adresi Antuna Barca 12-14, smješteni su sukladno važećoj zakonskoj regulativi prema kojoj je davatelj usluge, KD Čistoća d.o.o., obvezna prazniti spremnike komunalnog, kao i odvojivo korisnog otpada.
  S obzirom da se upravo obračun usluge temelji na odloženoj količini otpada, premještaj nije moguće na lokaciju uz trafostanicu, pored ugostiteljskog objekta, jer zbog dislociranog položaja nije moguće odrediti količinu za naplatu po pojedinom korisniku.
  Shodno navedenom, nove lokacije za smještaj spremnika moguće je tražiti jedino prema kriteriju približavanja mjestu nastanka otpada, uz uvjet da suvlasnici zgrade predlože lokaciju za koju su postigli međusobni dogovor.
  Dodatno, ovim putem pozivamo građane na pridržavanje reda u prostoru, jer je neadekvatno odlaganje otpada i nepravilno parkiranje problematika stanovnika na određenom području koju je u prvom redu potrebno rješavati unutar i u suradnji sa Mjesnim odborom.
  S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovarati mogu samo registrirani korisnici. Prijavi se ili otvori korisnički račun.