Vi se nalazite: Moja Rijeka Tužibaba Komunalno redarstvo Neregistrirana vozila

Neregistrirana vozila

Datum objave: 09.11.2017. 09:23

Kada mislite maknuti taj auto, pogotovo jer se pojavio još jedan Twingo bordo boje bez registracije.

Datum objave: 13.10.2017. 09:53
Da ponovimo tužibabu. Jedan auto (RI996FL) se nije maknuo još od tada. U međuvremenu je nastradala kanta smeća u navijačkom neredu pa je nastradao i taj auto. S obzirom da kazne ne utječu molio bi Vas da ga uklonite i odvezete na otpad.

Datum objave: 23.04.2017. 17:34
Na prakiralištu ispred kuće Antuna Barca 12 se nalaze dva automobila koja se nisu pomakla već mjesecima i imaju fizički registraciju, ali čini se nisu registrirana jer ih nema u bazi osiguranih vozila. To su registracije RI996FL i ZD158FG.

Odgovori

Broj odgovora: 1

 1. gradska-uprava

  10.11.2017.

  Poštovani,
  neposredno nakon Vaše dojave komunalni redari obišli su navedenu lokaciju te je za vozilo marke Fiat Uno s istaknutom registracijom već upućen dopis Prometnoj policiji, koja će, sukladno ovlastima Zakona o sigurnosti prometa na cestama, ukloniti registarske oznake s vozila koje se u nevoznom stanju nalazi na javnoj površini. Na drugo vozilo marke Renault Twingo bez registarskih oznaka stavljeno je upozorenje o prekršaju te je tako ujedno i pokrenut postupak uklanjanja vozila s javne površine. Od Policijske uprave primorsko-goranske zatraženi su podaci o vlasniku vozila te će se po dobivanju potrebnih informacija nastaviti daljnji upravni postupak, a vlasnik vozila bit ćeprekršajno sankcioniran.
  Naime, Odlukom o komunalnom redu, na javnoj površini zabranjeno je ostavljati motorna i druga vozila u nevoznom stanju (bez registarskih oznaka ili neregistrirana), plovila te razne uređaje i njihove dijelove. Zakonom o sigurnosti prometa na cestama propisana je obveza odjavljivanja vozila, ukoliko se vozilo proda, ili je ukradeno, uništeno ili ga vlasnik više ne namjerava koristiti. Ako vlasnik vozila u roku od 15 dana ne obnovi tehnički pregled ili ne odjavi vozilo, počinio je prekršaj za koji je propisana novčana kazna. Jednako tako, sukladno odredbama navedenog Zakona, policijska uprava, odnosno, policijska postaja odjavit će vozilo, ako je prometna dozvola istekla za više od godinu dana.
  S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovarati mogu samo registrirani korisnici. Prijavi se ili otvori korisnički račun.