Vi se nalazite: Moja Rijeka Tužibaba Ostalo Pijanci i propalice su po cijeli dan na autobusnom kolodvoru Rijeka

Pijanci i propalice su po cijeli dan na autobusnom kolodvoru Rijeka

Kategorija: Ostalo

Datum objave: 15.11.2018. 14:12

Zašto grad Rijeka godinama ignorira problem non-stop okupiranja autobusnog kolodvora od strane pijanaca?
Umjesto da autobusni kolodvor pa i u ovom malom izadnju bude "oličenje kulture", da možeš normalno sjesti na njemu su non stop, doslove od 0-24h alkoholizirane osobe, propalice koji žicaju novac, sami djelatnici kažu da se čuvaju torbe i pazi.
Policajac ih eventualno potjera pa se za 10min vrate.

komentari s fejsa:"
Policija koja stalno tamo dežura i tjera taksije trebala bi se malo pozabaviti s njima, jer cijeli dan tamo sjede sa cugom u rukama i smrde, zauzimaju klupice ljudima koji nose 5 torbi pa bi možda htjeli i sjesti, a ne mogu, a ona Epilepsija ulazi u svaki bus i žica novce od putnika... Ne možeš ni stajati tamo bez primisli da te netko ne pokrade ili se ispovraća po tebi. Ima i drugih ljudi koji žive u neimaštini pa se ne ponašaju tako po javnom prostoru. Ovi sa Žabice ionako sve novce potroše na cugu i cigare, a tobože nema se."
Uriniraju po uglovima, pod je pun smeća i smrdi po povraćanju.

Zašto grad i/ili koncesionar ne angažiraju zaštitare koji ostali gradovi imaju koji bi tjerali ovakve osobe?

Fotografije

Odgovori

Broj odgovora: 3

 1. Gost44

  16.11.2018.

  Da je autobusni kolodvor uređen i primjeren ovom stoljeću i gradu koji će postati europskom prijestolnicom kulture, vjerovatno o takvim stvarima ne bi sad raspravljali, nažalost to je slika zadnjih 20 godina. Samo možemo zamisliti što stranci misle o svemu tome kad putuje ili doputuje na naš bus kolodvor Žabica. Žalosno!

 2. gradska-uprava

  16.11.2018.

  Poštovani,
  Grad Rijeka svjestan je problema na koji ste i Vi ukazali upitom, međutim njegovo rješavanje nije u nadležnosti Direkcije za komunalno redarstvo, već policije, prema Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira te Kaznenog zakona.
  Direkcija za komunalno redarstvo Vašu je prijavu proslijedila Policijskoj upravi primorsko-goranskoj kojoj se i Vi izravno možete obratiti ukoliko uočite protuzakonito ponašanje.
  Komunalni redari će, sukladno svojim ovlastima, i nadalje kontrolirati komunalni red na ovom području.
  S poštovanjem, Gradska uprava.

 3. lokot2

  21.11.2018.

  grad je ignorirao dio o zaštitaru

Odgovarati mogu samo registrirani korisnici. Prijavi se ili otvori korisnički račun.