Vi se nalazite: Moja Rijeka Tužibaba Ostalo Nema tipkala za prijeći cestu

Nema tipkala za prijeći cestu

Kategorija: Ostalo

Datum objave: 04.11.2018. 17:29

Kod ZTC-a je pješački koji je podijeljen na dva djela. Često se dogodi da se usred prelaska ceste ostane "zaglavljen" nasred pješačkog, tj upali se crveno.
I sada bi stisnuo da mi se upali zeleno, međutim na stupu u sredini nema tipkala za stisnuti.

Dođe novi krug, i ne mogu preći dok ne naleti slučajni prolaznik i stisne ili da kršim zakon i prelazim na crveno.
Može li se to riješiti i dodati na taj stup tipkalo?

I zašto su ovdje montirana stari ružan, pravokutan. Koliko vidim u ostatku grada su moderniji, dok ovdje treba nekoliko sekundi dok ne skužiš gdje treba stisnuti a uz to je u ravnini s ostalim. Na jednom je i zaljepljena žvakaća na mjestu za stisnuti. Jako nezgodno i nelogično.

Fotografije

Odgovori

Broj odgovora: 1

 1. gradska-uprava

  12.11.2018.

  Poštovani,
  provjerom signalnih planova rada semafora na raskrižjima kod Zapadnog trgovačkog centra i obilaskom te lokacije nadležna služba Rijeka prometa utvrdila je da zeleno svjetlo za pješake, ovisno o signalnom planu, traje od 28 do 39 sekundi, što je i više nego dovoljno vremena za prelazak pješaka preko četiri, odnosno šest prometnih trakova.
  Jedino u slučaju kada pješak krene u zadnjim sekundama zelenog svjetla za pješake, može eventualno ostati “zarobljen”, kako Vi opisujete, no čak i u tom slučaju, ako pješak nastavi s prelaskom ceste, neće se upaliti zeleno svjetlo za vozila, jer traje tzv. “zaštitno vrijeme”, kada svi privozi raskrižja imaju crveno svjetlo. Drugim riječima, učinjeno je sve da pješak, ako poštuje svjetlosne signale, može sigurno prijeći ulicu.
  Zbog svega navedenog u Rijeka prometu smatraju kako nije potrebno postavljati pješačka tipkala na dodatnim mjestima prelaska preko prometnice.
  Dva semaforizirana raskrižja na Liburnijskoj ulici kod Zapadnog trgovačkog centra uređena su u sklopu investicije izgradnje ZTC-a, pa Grad i Rijeka promet nisu imali izbora vezano za tip pješačkih tipkala, već je samo zahtijevan standard opreme sukladan opremi na ostalim semaforiziranim raskrižjima.
  S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovarati mogu samo registrirani korisnici. Prijavi se ili otvori korisnički račun.