Vi se nalazite: Moja Rijeka Tužibaba Ostalo Kamo sada?

Kamo sada?

Kategorija: Ostalo

Datum objave: 19.07.2018. 20:39

Molim objašnjenje kako je projektiran i izveden ovaj pločnik na raskršču Drenova/Škurinjska cesta.
Kako da pješak nastavi put?

Nelegalno prijeđe ulicu ili da hoda u provaliju?

Fotografije

Odgovori

Broj odgovora: 1

 1. gradska-uprava

  25.07.2018.

  Poštovani,
  prije svega zahvaljujemo Vam na javljanju.
  Raskrižje na Škurinjama rekonstruirano je prema granici zahvata iz građevinske dozvole temeljem čega je otkupljen i teren za rekonstrukciju ceste, a koji uključuje i privoz prema zoni R1 (privoz Cvjećarstvo). Na privozu za Cvjećarstvo (radnu zonu), a u granicama zahvata rekonstrukcije izgrađen je sjeverni i južni nogostup. Južni nogostup izgrađen je u dužini od oko dvadeset metara. Grad Rijeka izveo je kompletan nogostup na terenu koji je u vlasništvu Grada Rijeke, kako se nakon rekonstrukcije donjeg dijela ceste u zoni R1 ne bi trebalo dodatno intervenirati.
  Pješački prijelaz nalazi se na raskrižju ulica Škurinjska draga i privoza za Cvjećarstvo. Novi pješački prijelaz na mjestu prekida južnog nogostupa nije bio predviđen projektom i nije ga moguće naknadno iscrtati radi prometnih uvjeta (blizina pješačkih prijelaza mora biti veća od 50m, što ovdje nije slučaj). Izgrađeni dio nogostupa dovoljno je vidljiv tako da se za Cvjećarstvo može prijeći cesta prema sjevernom nogostupu na pješačkom prijelazu na raskrižju.
  Za potrebe stabilnosti prometnice izgrađen je južni potporni zid koji drži cijelu konstrukciju ceste. Potporni zid ne može biti izgrađen odmah na kraju kolnika radi prometnih uvjeta koje nalažu naši propisi. Ukoliko bi potporni zid i bio izgrađen a samom rubu kolnika onemogućio bi naknadnu gradnju nogostupa, a što se htjelo izbjeći. Potporni zid imao je svoju liniju gradnje zajedno sa nogostupom, na način da se omogući nastavak rekonstrukcije ceste za Cvjećarstvo.
  S poštovanjem,
  Gradska uprava.

Odgovarati mogu samo registrirani korisnici. Prijavi se ili otvori korisnički račun.