Vi se nalazite: Moja Rijeka Tužibaba Komunalno redarstvo Blato u parku, nekvalitetni radovi

Blato u parku, nekvalitetni radovi

Datum objave: 14.09.2014. 09:31

Poštovani,
imali bi prigovor na višemjesečno izvođenje radove u parku kod k.br. 11-13.
Naime dječje igralište se od strane nepoznatog izvođača totalno devastiralo. Park je prije imao dobru drenažu, izvedeni su i bočni ispusti za odlijev vode te je cijela površina i za vrijeme velikih kiša bila tvrda, bez blata. Jedino je kod bivših klackalica bila manja lokva koja se stvarala kraj ispusta vode.

Međutim nedavnim radovima u Jelićevoj ulici kod kućnog broja 11. (na zahtjev ovlaštenog predstavnika), izvođač čiji tempo radova je bio očajan je cijeli park upropastio.

Park kao na fotografijama je sada jedna velika blatna kaljuža.
Potrebne su vam čizme za ulazak park. Podloga je mekana, zemlja propada, posvuda su blatne lokve i zemlja nije utabana.
Zamislite, nedjelja je, na brojnim okolnim mjestima se podloga već osušila, kiša nije padala 24h a još uvijek su ogromne lokve blata u parku.
Prije je park bio idiličan a sada ne možemo ući u njega.


Kako smo dobili informaciju, izvođač je gotov s radovima te će ovako ostati što je neprihvatljivo.

Moramo napomenuti da je izvođač obavljao radove više od mjesec dana, zavlačio sve stanare jer nismo mogli parkirati, radnici su očajni i preporučujem gradu da više ne odabire navedenu tvrku jer je posao obavljen očajno i mimo pravila struke i logike.

Molim grad da izvođač radova napravi/popravi posao kako spada u vlastitom trošku jer je trenutno stanje očajno.

O samom izvođaču govori to da su ljudi sami morali zvati gradsku upravu kako bi izvođač maknuo stvari koje su ostavili i očistili ogromne nakupine pijeska/blata koje su okolo ostavili a prema njihovim riječima završili radove
U prilogu vam dostavljam fotografije i molimo za rješenje nastale situacije.
S poštovanjem,

Fotografije

Sviđa se korisniku:

Ukupno <3: 1

Odgovori

Broj odgovora: 4

 1. Hoki

  16.09.2014.

  Zašto se uređuje podloga? Koliko to uređenje košta? Tko je inicirao izmjenu iste?
  Ne razumijem zašto se ''bacaju'' novci na ''uređenje'' podloge koja je bila vrlo dobra, dopunjena pijeskom pred godinu-dvije? Da li to u Gradu imaju evidentirano? Bilo je potrebno samo zamijeniti, odnosno postaviti suvremenije sprave.

 2. Hoki

  16.09.2014.

  gradska-uprava prije 26 dana
  ''Dječje sprave s igrališta u Jelićevoj ulici uklonjene su radi postave novih, a mjesta gdje su bili temelji uklonjenih sprava poravnala su se i na njih je postavljen pijesak''
  ...a nakon toga radovi od kojih se rezutat vidi u kako u prošlim tako i u ovoj tužibabi vezanim za temu parka u Jelićevoj...

 3. gradska-uprava

  19.09.2014.

  Poštovani,
  radovi na pripremi podloge za ugradnju dječje sprave za igranje su završeni. Kombinirano igralo dužine od 6 metara ugrađeno je na za to pripremljenu poziciju i može se početi koristiti kada, prema pravilima struke vezanim za stabilnost konstrukcije, prođe period od najmanje 7 dana, u kojem će biti ispunjeni uvjeti za njegovu sigurnu uporabu, odnosno po dovršetku završnih radova, do kada će ono biti ograđeno.

  Nakon tog perioda, ugradit će se antistresna podloga i razvući rizla, što je predviđena završna faza radova u Jelićevoj kod kućnog broja 1.

  S obzirom na poslane fotografije, naši su djelatnici izašli na teren i ustanovili da su padovi podloge izvedeni dobro, te da njoj nema zadržavanja vode.

 4. dd2014

  22.09.2014.

  Poštovani,
  djelatnici grada/Čistoće su došli u ponedjeljak i ovih dana kada kiša nije padala već 48h, nešto malo pogledali i odmah otišli.
  Dok sam ih vidio i pokušao sići kako bi razgovarao s njima već su otišli.

  Moram napomenuti da je PRIJE podloga bila ZEMLJANA, CRNA. Tvrda ali nije oštra, lokve i blato se nije stvaralo. PUNO BOLJA.

  Sada je stavljena crvena zemlja a puna je oštrih kamenja a čak je i radnik SANDI-ja komentirao kakvu su lošu zemlju dobili/punu kamenja kada su je postavljali.

  Trenutna podloga je zapravo KAMENA.

  Kiša pada tek 2h, nije pljusak a pola parka je sada u blatu, stvaraju se lokve i drenaža je nikakva.

  Imate i fotografije kakav je park po kiši.

  Album fotografija sam poslao prijatelju koji radi kao Inspektor za dječja igrališta Centra u Zagrebu.
  Rekao je da je podloga neadekvatna, nije sukladna pravilnicima, nije postavljena stručno, zemlja koja se stavljala kao podloga nije smjela u sebi imati oštra kamenja i unatoč tome što će se prekriti šljunkom ona i dalje neće biti zadovoljavajuća.

  Prvo malo dijete od susjede koje se igralo u parku s loptom je već imalo izgrebano i iskrvaljeno koljeno jer je palo.

  Molim vas da u park dođete kada pada kiša i ustanovite stvarno stanje.

  Na ovoj fotografiji vidite kakva je podloga/zemlja. Napominjem da šljunak/rizla još nije postavljena a trenutna zemlja je prekrivena oštrim komadima kamenja, neravna, puna udubina u kojoj se stvaraju lokve.

  http://i.imgur.com/pOIoNg9.jpg

Odgovarati mogu samo registrirani korisnici. Prijavi se ili otvori korisnički račun.