Vi se nalazite: Moja Rijeka Tužibaba Komunalno redarstvo RB AUTO Vežica

RB AUTO Vežica

Datum objave: 04.11.2019. 14:28

Dobar dan

RB Auto na Vežici koristi parkirališta ( kod robne kuće Vežica ) kao svoj privatni parking. Parkirališta su puna automobila koji valjda čekaju na njihov servis .. Kombiji od pošte , taksiji od Cammea , normalno sve Renaultova vozila..
Zauzeli su bar 1/3 raspoloživih parkirnih mjesta , a to ponašanje traje bar već 6 mjeseci ako ne i duže..Kako nema dovoljno parkirnih mjesta ni za nas stanare , a RB auto je sa svojim vozilima zauzeo dio javnog parkinga u svrhu svoje zarade , zanima me da li netko može poduzeti nešto protiv takvog ponašanja ( npr komunalno redarstvo itd .. )

Da lli komunalno redarstvo ima ovlasti kažnjavati privredne subjekte zbog takvog ponašanja , tj zbog uzurpacije javnog prostora u svrhu njihove zarade ?

Napominjem da RB auto ima svoj parking unutar svog dvorišta , ali je taj prostor manje-više napunjen sa njihovim novim automobilima… a stare aute i kombije koje valjda čekaju na servis lijepo parkiraju vani…

Je li komunalno redarstvo možda vec poduzelo išta po tom pitanju ?

Unaprijed hvala na odgovoru

Tagovi:

Odgovori

Broj odgovora: 1

 1. gradska-uprava

  prije 6 dana

  Poštovani,
  temeljem odredbe iz čl. 3. Odluke o komunalnom redu, pod površinom javne namjene smatra se svaka površina čije je korištenje namijenjeno svima i pod jednakim uvjetima, a javna parkirališta su takve površine. Stoga komunalno redarstvo, između ostalih, nadzire i takve površine. Odredbom iz čl. 53. iste Odluke, propisano je da na površini javne namjene nije dozvoljeno ostavljati motorna i druga vozila u nevoznom stanju (bez registarskih oznaka ili neregistrirana). U konkretnom slučaju, komunalno redarstvo je kontrolom utvrdilo da su sva vozila na navedenoj lokaciji, uključujući i ona u vlasništvu Cammeo taksija, registrirana, stoga ne postoji osnova za njihovo daljnje postupanje.

  Kako je uvodno pojašnjeno, ovdje se radi o javnoj površini, koja je svima dostupna i unatoč razumijevanju Vašeg nezadovoljstva, ne možemo utjecati na to u kojoj mjeri će neka vozila biti parkirana na određenoj lokaciji. Tim više što ograničenje ne postoji u odnosu na parkiranje vozila, izuzev ukoliko su ispunjeni uvjeti iz Odluke o komunalnom redu, što ovdje nije slučaj.

  S poštovanjem,
  Gradska uprava

Odgovarati mogu samo registrirani korisnici. Prijavi se ili otvori korisnički račun.