Vi se nalazite: Moja Rijeka Tužibaba Vandalizam Park u Ulici B.Č.Marčeva (kod Češkog doma)

Park u Ulici B.Č.Marčeva (kod Češkog doma)

Datum objave: 23.08.2018. 13:58

Poštovani,

da li se može uputiti djelatnike Čistoće u park pokraj igrališta u Ulici B.Č.Marčeva?
Naime, već je nekako uobičajeno postalo da se u kasnim večernjim satima u mraku parka okuplja mlađa grupa delikvenata. Nakon njihovog pijančevanja park je pun smeća. Nerijetko se razbijaju staklene boce po podu i obližnji zid preko puta ceste, pa je i sam cesta puna stakla što je pak opasnost za automobile.
Staklo je naravno i posebno opasno s obzirom da je svaki dan taj park pun male i malo veće djece.
Nadamo se i češćoj intervenciji policije u kasnim satima.
Cijela situacija je zapravo žalosna s obzirom da se na parku u zadnjih dvije godine konstatno radi na uređenju.

Fotografije

Odgovori

Broj odgovora: 2

 1. gradska-uprava

  28.08.2018.

  Poštovani,
  zahvaljujemo Vam na dojavi i ukazivanju na ovaj problem, čiji su uzrok neodgovorni pojedinci koji svojim nesavjesnim ponašanjem i nedostatkom opće kulture onečišćuju okoliš, a razbijanjem boca u parku ugrožavaju sigurnost naših najmlađih sugrađana.
  Prema informacijama iz Komunalnog društva Čistoća, ovaj park čisti se najmanje jednom tjedno i to četvrtkom, a kada se ukaže potreba i češće.
  Djelatnici Čistoće intervenirali su čim je zaprimljen Vaš upit, kao i komunalni redari koji će nastojati češće obići ovu lokaciju, kako bi spriječili ponavljanje ovakvih onečišćenja parka.
  No, u ovom konkretnom slučaju, s obzirom da je riječ o kasnonoćnom okupljanju i vandalizmu, riječ je o remećenju javnog reda i mira, što je, prema Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira, u nadležnosti policije.
  S poštovanjem, Gradska uprava.

 2. biker1901

  29.08.2018.

  Park je sada doista očišćen, no bilo bi dobro da se i prometnica očisti od eventualnih ostataka stakla, a također i šljunka koji je nanijela nedavna jača kiša.
  Hvala!

Odgovarati mogu samo registrirani korisnici. Prijavi se ili otvori korisnički račun.