Kozala.PNG

Kozala.PNG

Silversurfer
Zdravax,navodiš da će ulicu Kocki koristiti oni koji "iza Guvera zele izbjeci dodatno optereceno raskrizje na Belvederu"-ali za to nije potrebno ići u ulicu Mirka Franelića već možeš nakon što dođeš na vrh Trinajstićeve skrenuti lijevo,a ne desno prema kockama
Brže dođeš u ulicu Kozala (ili Belveder),a i preglednije je.
Zdravax
Ma da ... istina ... samo onda moras opet motat i vracat se desno ako zelis ufatit rotor Kozala najkracim putem... znam ja iako rotora jos nema ... bit ce valjda jednog dana :)
DT
Ja uvijek idem kao sto je Silversurfer rekao, i sto je najbolje, brze dodjes nego da ides Franelicevom (i ne unistavas si amortizere).
Zdravax
Pa zato oni iz Mirka Franelica kukaju da se nebi asfaltirala njihova kockasta ulica ... Mozda bis i ti Do Tada skrenuo rutu svoga osvajanja brijega Kozala :)))
Silversurfer
Pa ja osobno ne bih mijenjao rutu zbog dvije stvari:
kada iz Brajšine (koja je ravna a ne strma) hoćeš skrenuti desno ili lijevo u Baštijanovu taj dio je toliko pregledan da se gotovo ni ne trebaš zaustavljati (naravno pazeći na pješake) dok je kod Franelićeve druga situacija.
Iz Brajšine najprije moraš ubaciti u nižu brzinu pazeći na pješake koji hodaju sa strane. Na vrhu Franelićeve ne smiješ skrenuti lijevo u Baštijanovu,a kada skrećeš desno je nepregledno iako postoji ogledalo.Također moraš biti jako oprezan sa pješacima na vrhu Franelićeve jer oni ne mogu prelaziti cestu ako se ti automobilom moraš primaknuti glavnoj ulici (a moraš).
Ukoliko se pouzdaš samo u ogledalo nemojte se iznenaditi kada Vam nalete motoristi koji se u ogledalu slabo vide.
Zdravax
Ma je... opet kazem :) sve to stoji cak i ako zanemarimo mogucnost dodavanja jos jednog traka sa izlaza iz Franeliceve do Rotora Kozala ... Pa zato sam uvredljivoj gospodi iz te ulice predlagao da na vrijeme postave stupice na daljinsko upravljanje. Tako bi ulica i fizicki postala lokalna ... samo njihova, pa opet prohodna i vjerojatno jednosmjerna. Trebalo bi samo cesce telefonirat.
Oni su pak htjeli ... ne bas decidirano, uvjerljivo i kristalno jasno, samo presloziti kocke i ograniciti brzinu ... ciju??? Ocito ljudi koji vec sada biraju ovu ulicu da bi se, motajuci iza Guvera, dokopali samog vrha brijega Kozala, kao sto sam i ja to cinio jos u proslom stoljecu, iako nije bilo rotora na vrhu toga brijega ... a nema ga ni danas... a franeliceva je razvaljena od cudnovatih vozaca koji sadisticki unistavaju amortizere svojih
automobila bas ovuda, jos i danas.
Samo kazem ... razmislite sto ce se ovdje sve dogadjati postavljanjem rotora po prilozenoj slici (vidi link) sutra, nakon postavljanja ... danas - sutra.
Razmislite, vidite pa javite. Hoce li potreba za asfaltiranjem ove ulice biti veca od ocuvanja kulturne bastine"...
Ja neznam, samo pretpostavljam da se nista nece mjenjati do tada.
A tada ... bit ce to vrlo interesantna situacija. Kocke ce se dignuti da bi se sanirala podloga. Nakon toga, preko noci ce nestati kao trazena roba (suveniri) turista sa kruzera koji ce Rijeku redovito pohoditi tada.
Uz najbolju volju Obijevog nasljednika nece se moci vratiti .... zbog obaveze hitnog zavrsetka zapocetih radova sanacije i restauracije franeliceve po kriterijima konzervatora.
Od tog cilja i kriterija ce se privremeno odustati. Sve ce se asfaltirati ...
Netrebam ni govoriti da ce tako ostati, a Capsicum ce se u obliznjem grobu sumanuto prevrtati ne samo zbog ovoga, nego i zbog pustog prometa spoja zaobilaznice i rotora sto mu neda mira vjecnoga ... ni spokoja