Vi se nalazite: Moja Rijeka Vaše mišljenje Urbi et Orbi 3

Urbi et Orbi 3

Datum objave: 12.02.2013. 00:05

Eh... kad bi se u ovoj drzavi radilo ono sto je pametno.. a ne ono sto kaze "struka", birokracija i politika ...Rotori bi vec odavno postojali pa nebi trebali moji, a Svicarci bi trazili da se pripoje Hrvatskoj pa da zajdno sa njom budu predvodnica standardu o kojem bi Evropska unija mogla samo sanjat ..
Ali ko pita pametne sta ... plivaj dalje i ne talasaj
Ponosan sam sto zivim u Rijeci koja je kao grad u mnogim stvarima daleko ispred drugih u Hrvatskoj ... barem sam mislio do prije dvadeset godina ali kad je promet u pitanju, kao da se nismo makli iz kamenog doba.. ali po meni (iako to nisam uspio nigdje potvrdit) problem je u tome sto smo pred jedno 20/30 godina mi smo poceli sa sustavnom semaforizacijom i to jednom od najmodernijh u evropi a sigurno najnaprednijih u Hrvatskoj, dok su drugi pocinjali sa "rotorizacijom" svojih uskih grla ...
U medjuvremenu pokazalo se da ni najpametnija semaforizacija (koja donekle prati promet i prilagodjava se prometnim uvjetima) nije dorasla suprinteligentnim "rotorima".. ali ... Poštovani prometni stručnjače ... kada si vec upucao tolike pare u semafore i vezane sadržaje koji se do danas optimalno ne koriste , imaš li crijeva da kazeš kako je taj nezavresni projekt promasaj ... da cemo sve to ili više od pola od toga baciti u more i krenuti ispocetka ... sa rotorima, jer ovome gradu netreba više od 18 semaforiziranih raskrižja .. Nemaš naravno kao ni onaj stručnjak koji je taj plan radia !!!
Ovi nasi rijecki prometni strucnjaci me podsjecaju na kockare... sve vise i vise gube ali i dalje igraju nadajuci se da ce se kocka konacno zaustaviti na crvena žuta ili zelena polja ...Nikako da priznaju poraz i odustanu od kocke i okrenu se postenom radu i svemogucim ROTORIMA ... :(
Gdje je i sto hrvatska (barem prema onima koji su zaduženi za nju) misli o pametnima moze se izviditi i iz clanka na sljedecem linku:

http://www.rep.hr/vijesti/poduzetnistvo/intervju-mate-rimac-tesko-je-naci-investitora-koji-dijeli-nasu-viziju/5370/

Tagovi:
Sviđa se korisniku:

Ukupno <3: 2