Vi se nalazite: Moja Rijeka Vaše mišljenje Urbi et orbi 2

Urbi et orbi 2

Datum objave: 28.01.2013. 10:11

Isus, za poneke Krist je svojevremeno rekao:
Opasna pojava koju mozemo primjetiti svakodnevnim radom u vinogradu je ta, da pojedine grane ne donose ploda ... suse se, i tako bolesne prijete propasti cijeloga stabla ...
Sto onda radi mudar vinogradar? Uzima skare, reze ih, i u vatru baca...da ne propadne cijelo stablo. (zavrsen citat)
A sto govori onaj drugi... Onaj sto dokazuje da sve moze drugacije, a ime mu je ...... a ?
A`sto mu preostaje nego da osudjuje i napada pojavu koja je eto napala slabasnu grancicu nebi li je tako nekako zastitio i spasio ... tu grancicu, od neizbježnog truljenja
E sad... Buduci da je Biblija i ovaj naputak o uzgoju maslina pisan u ona ne bas tako davna vremena, kad jos nije bilo herbicida za borbu protiv tih i takvih opasnih pojava, trebamo li se onda odreci ovih mudrih Isusovih alegorija ? Hocemo li onda reci da Isus, za poneke Krist ipak nema pojma, te da je njegova prispodoba o rezanju bolesnih grancica, danas, uz postojanje razno raznih kemijskih, pa cak i genetskih pomagala za`povecanje uroda, ipak prevazidjena, rekli bismo cak i vrlo okrutna praksa.
Pa mozemo probat ... Uzmimo dakle neki herbicid, i zaprasimo te proklete dosadne pojave koje oduvjek napadaju sirotog covjeka, pogotovo danasnjeg, modernog, svakodnevnim stresnim situacijama izlozenog covjeka. Za odredjenu pojavu, tocno propisani herbicid, iskljucivo od strane lijecnika specijaliziranog za ocuvanje svetosti okolisa ...dr Holly Enviroment care dipl.oec.ingiener.
Za primanje mita, mitocid. Za davanje mita Mitocid +. Za pogodovanje familiji pri zaposljavanju, familycid. Za opijanje na radnom mjestu, alkocid. Za krivotvorenje lijecnickih nalaza beocid. Za pojavu politickog lesinarenja, i zabijanja noza u ledja, politicid forte ... itd.
Inteligentnim herbicidima se dakle zaprasuju iskljucivo prostori zarazeni odredjenim pojavama. Ako se radi o vise razlicitih pojava u istom prostoru,sto je gotovo pa redovita stvar, dejstvuje se pojedinacnim zaprasivanjem odredjenim sredstvom, nakon cega se pristupa provetravanju tretiranog prostora prije unosenja narednog fumicida kako bi se izbegle kontraindikacije samog prostora.
Pritom treba paziti da se osoblje izlozeno tretiranim pojavama ne izlaze djelovanju otrova, jer bi tako sigurno izgubili nekog druga, mozda dragog kolegu, da nekazem brata ... i to mi ne zelimo, a zelimo izbjeci... svakako.
To bi vec tada bio nauk njegovov, za poneke Kristov, sto je jeli nazadno, da nekazem zastarjelo, a boga mi i prevazidjeno ... ili nije ... je...nije... da pitamo nekog strucnog kolegu koji je bio u sjemenistu.