Vi se nalazite: Moja Rijeka Vaše mišljenje Bozicnica Djeda Bozicnjaka

Bozicnica Djeda Bozicnjaka

Datum objave: 03.01.2013. 13:56

I sta je to uopce bozicnica .... cemu ona sluzi i sta predstavlja? Sta nije bilo dovoljno da nam Bog daruje spasitelja?... I onda se neko pametan sjetio igrati Oca nasega svetoga, i biti mu konkurencija, pa nas, po uzoru na "svevisnjega", ili djeda Bozicnjaka, ili svetog Nikolu ili djeda Mraza, stao darivati parama, u dane ili cast Kristovog rodjenja ...Bogu hvala
Ako grad zaista zeli biti od prave koristi u ovoj situaciji onda treba biti primjer i javno reci : "Bozicnica je blagoslov duhovnog karakterera, i moze biti isplacena samo putem Duha svetoga"
Samo ... kako grad to moze znati, ako mu "bozji ljudi" to ne mogu reci,? Znaci, grad se treba educirati. Najboljde bi bilo da u novoj godini svi postanete Kristovi sljedbenici i spasite Rijeku od obicaja poganskih.
Karneval naravno, jos neko vrijeme, ipak moze ostati.
Molim stovanu gospodu iz gradske uprave, a i sve ostale, da se ne sprdaju sovime, i da stvar shvate najoozbiljnije, kako bi mogli imati stav i precizno odgovoriti na najbanalnije pitanje; Cemu sluze bozicnice
Trend politicara pismoznanca, propovjednika, svecenika, ili jednostavno Bozjeg sluge odnosno jasno opredjeljenog sljedbenika, sve vise raste i dolazi do izrazaja. Obama je tako prije cetiri godine nokautirao tada osamucene protivnike propovjedajuci sa govornice, navukavsi tako Republikance da konacno, cetiri godine poslije, prvi put u povijesti, propuste na proslogodisnje predsjednicke izbore, ni manje ni vise nego Biskupa Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana ... i zamalo pobjede,
Britanska kraljica utjelovljuje i ulogu vodje Anglikanske crkve pa da bi crkva bila dosljedna, morala je omoguciti "posao" Vikara i zenama, a Papa ... Rimski biskup je ujedno i poglavar Vatikanske drzave .... hm . Ocito se "Caru carevo, Bogu bozje " negdje zametnulo pri tome.
Tek toliko da bolje osvjestimo isprepletenost tih duhovno - svjetovnih puteva, i konacno utvrdimo jedan pravi rotor kao mjesto njihovog jasnog, sigurnog i konstruktivnog ispreplitanja.
Mislim da je ljudima koji vode Hrvatsku danas to prilicno jasno, pogotovo bozjem slugi Zeljku Jovanovicu, kao apsolutnom gospodaru Hrvatskih skola ... u svome mandatu.
Bogu hvala.
I tako je i do nas stigla ta neobicna pojava politicara pismoznanca, jasno opredjeljenog, vjerodostojnog covjeka, u liku i djelu Ivana Grubisica. Raskid sa crkvom mu pri tome uopce nesmeta ... dapace. Cujem da ga ljudi u Splitu uspjesno guraju na poziciju zupana.
Hoce li Rijeka dostojno odgovoriti na ova zahtjevna apokalipticka vremena ili ce opet birati covjeka koji pred novinarima psuje Boga...na javnim mjestima.
Bilo kako bilo, bozicnica je velika glupost i teska bedastoca,... cak i kada je izdasna, a pogotovo kada je nikakakva, ili je, oprosti nam boze, uopce nema...