Vi se nalazite: Moja Rijeka Tužibaba Gradski prijevoz Autotrolej-nepoštivanje voznog reda - 2. put

Autotrolej-nepoštivanje voznog reda - 2. put

Datum objave: 16.10.2018. 15:26

Ponovo se javljam sa istim problemom, nedolazak ili znatno kašnjenje autobusa , linija 11, koji po voznom redu treba krenuti sa stajališta Lokva u 7:40.
U posljednja tri radna dana autobus u smjeru grada na stanicu iznad Streljane dolazi u 8:10, iako redovno od Lokve treba oko 5-7 minuta, jer broj putnika u tom terminu nije značajan.
Može li netko objasniti što se događa i zašto se ne promijeni vozni red, ako ga Autotrolej svojom (ne)organizacijim nije u stanju održavati.
Jedno jutro mi je vozač odgovorio da nije on kriv što autobus nije redovito stigao, nego je problem u firmi i njihovom skakanju s linje na liniju.
Danas sam pak dobila odgovor od kontakt osobe na telefonu 311-400, da je prometnik rekao da je autobus produžio do Saršona da bi se okrenuo, jer mu na Lokvama to nije dopušteno, iako sam vidjela da je tek išao iz prema gore u vrijeme kada je već odavno trebao biti u smjeru grada, a vozač mi je pak rekao da je bio u kvaru pa da zato kasni. Kao prvo, nije u redu da na isto pitanje dobijem dva bitno različita odgovora, kao da se nisu dogovorili kako će lagati (ispričavam sr na izrazu) putnicima. Molim vas da se konačno riješi problem, da autobusi ne kasne i da se građani ne prave budalama. Kome je ugodno na stanici čekati autobus pola sata, kasniti na posao ili školu. Kao drugo, kada mislite riješiti okretište autobusa na Lokvi ili promijeniti vozni red tako da svima bude jasno da autobus vozi do Saršona, a ne do Lokve? Vidjela sam nedavno neki odgovort Gradske uprave da je okretište Lokva na privatnom zemljištu te da se autobusi ne smiju tamo okretati pa me zanima tko je opet ovdje napravio propust i na privatnom zemljištu predvidio okretište. Mi građani sigurno nismo, nego opet nesposobne ili aljkave stručne službe ovog našeg Grada. Ovo je već zaista, u najmanju ruku neozbiljno i dajte se već jednom počnite ponašati odgovorno prema nama građanima i prema financijskim sredstvima koja trošite.

Odgovori

Broj odgovora: 2

 1. gradska-uprava

  22.10.2018.

  Poštovani,
  u Komunalnom društvu Autotrolej ispričavaju se zbog neugodnosti u kašnjenja. Uzrok tomu je kvar na autobusu koji je zamijenjen ispravnim. Nadalje, što se tiče okretišta, svi polasci koji po voznom redu prometuju do Lokve okreću se u Saršonima, na način da autobus od granice Grada Rijeke do Saršona prometuje prazan, s obzirom da su Saršoni u drugoj jedinici lokalne samouprave, odnosno na području Općine Viškovo.
  S obzirom da Grad Rijeka za taj dio nema dozvolu za županijsku liniju, tu onda ni ne prevozi putnike.
  Stoga se iskreno nadamo Vašem razumijevanju.
  S poštovanjem, Gradska uprava.

 2. Vjekoslava

  29.10.2018.

  Poštovani,
  to da je uzrok kašnjenju kvar na autobusu, vjerojatno nije točno ili vam se pak autobusi kvare svaki dan, jer autobus nije kasnio odnosno nedošao samo tog dana , nego se to učestalo događa.
  Danas je opet autobus kasnio 15 minuta, i došle je takva starudija da je izgledalo kao da će se svaki čas raspasti u prebrzoj vožnji po drenovskim zavojima. Osim toga truba od autobusa se nije mogla ugasiti, nego je neprestano trubilo od Donje Drenove do Kozale, a kada je vozač otvorio srednja vrata nije ih mogao zatvoriti između dvije stanice. Samo su nam još nedostajale krletke s kokošima pa da u potpunosti ličimo na one autobuse u zabitima Afrike ili iz filma "Tko to tamo peva" :(
  Strašno nešto, da čovjek ne povjeruje i za takvu vožnju uz pošteno plaćenu kartu nitko ne može imati razumijevanja. Takvo ponašanje prema putnicima je nedopustivo.

Odgovarati mogu samo registrirani korisnici. Prijavi se ili otvori korisnički račun.