Vi se nalazite: Moja Rijeka Tužibaba Ostalo Forum grada

Forum grada

Kategorija: Ostalo

Datum objave: 07.08.2011. 21:50

Kako sam na jednom forumu čitao i sasvim slučajno došao do foruma na http://forum.rijeka.hr/ . Forum je u lošem stanju, pun je oglasa za neke strane stranice, nitko od administratora ga nije obišao danima. No, kako sam vidio link http://forum.rijeka.hr/ShowPost.aspx?PageIndex=2&PostID=551
stranica je bila iz 2008. Gdje je nestao stari dio foruma i zašto se dozvoljavaju ovakve spam poruke.

Fotografije

Sviđa se korisniku:

Ukupno <3: 2

Odgovori

Broj odgovora: 9

 1. urednik

  08.08.2011.

  Pitanje je upuceno.

 2. Bruno

  16.08.2011.

  Sramota za Ivicu Nikolca urednika Rijeka.hr da se nije udostojio u 8 dana dati odgovor na ovo pitanje.

 3. Jeanette-Chlotilde-Nicolete

  16.08.2011.

  Dragi Bruno,
  Ne mogu se složiti s Vašim olakim prozivanjem.
  Koliko je meni poznato, aplikacija Forum namijenjena je postavljanju pitanja i komentiranju određenih gradskih tema. Stara je aplikacija bila postavljena na nedovoljno sigurnoj i nezaštićenoj platformi pa je zamijenjena novom pri čemu se nisu mogle, zbog nekompatibilnosti, prenijeti stare poruke (postovi).
  Spam je na Forumu stalno prisutan jer je borba protiv njega bezuspješna pa preostaje samo ručno brisanje i blokiranje spamera.

  Forum je inače previđen kao polu otvoren, bez moderiranja a administratori samo uklanjaju postove koji nisu sukladni pravilima foruma.
  Spamovi se uklanjaju prema raspoloživom vremenu, što je u doba godišnjih odmora nešto teže organizirati.
  Pretpostavljam da nećete biti zadovoljni odgovorom kao niti činjenicom da i urednici portala idu na godišnji odmor pa za ovakva pitanja doznaju osam dana nakon što su postavljena i to posredno.
  U svakom slučaju drago mi je da pratite i rijeka.hr
  Ivica

 4. Bruno

  16.08.2011.

  Ivice, godisnji ne ometa javljanje kad se osobno prozove koliko vidim? Dok se pristojno trazi odgovor onda ste svi na godisnjem. I urednik, i procelnik i administrator i svi novinari i koliko vas god ima na toj web stranici. Rijeka.hr pratim svaki dan a spama tamo ima vec godinama. Godisnji je slabo opravdanje. Nema tog radnog mjesta koje se mora zaustaviti jer je jedna osoba na godisnjem. Price za malu djecu.

 5. Kozorog

  16.08.2011.

  Ovo gore je odgovorio urednik? "Stara je aplikacija bila postavljena na nedovoljno sigurnoj i nezaštićenoj platformi." - Nemogu vjerovat daje ovo rekao netko sa portala rijeka.hr!? Koliko vas je koštala ta nezaštićena platforna? Majko Božija!

 6. Toric

  16.08.2011.

  Nevjerojatno, pa nekakvu arhivu ste mogli napraviti, svakakvih tema zanimljivih je bilo. Neobjašnjivo je kako je prije bio popularan forum prije čina brisanja, i još čudnije da se ne može stati na kraj spam porukama.
  http://www.mojarijeka.hr/korisnik/Jeanet … lih-scena/

 7. backgammonRi

  17.08.2011.

  U iščekivanju novog opravdanja....

  Bravo Bruno!

 8. gradska-uprava

  18.08.2011.

  Poštovani,

  na samome početku ispričavamo se što ste na naš odgovor čekali duže vremena. Ovoga puta zaista se dogodila nenamjerna pogreška kod nas u Kabinetu gradonačelnika radi kojeg naš Zavod za informatičku djelatnost odnosno web služba Vaše pitanje s tužibabe nije dobila odnosno dobili su ga sa zakašnjenjem. Dakle krivica nije na web službi.
  Vezano uz samo pitanje, a kao što je već i istaknuto u objašnjenju urednika koji Vam se sam javio, aplikacija Forum namijenjena je postavljanju pitanja i komentiranju određenih gradskih tema.

  Iako smo bili svjesni da su na Forumu raspravljane mnogobrojne zanimljive teme te unatoč našim nastojanjima da na novu platformu prenesemo sve stare postove, to nažalost ipak nije bilo moguće s obzirom na činjenicu da nova platforma radi na drugačijem principu i nije kompatibilna s verzijom koja je bila postavljena prilikom pokretanja aplikacije. S takvim se situacijama nažalost ponekad susrećemo u informatičkom svijetu, i iako nam nisu drage, one se nažalost događaju, stoga se ipak nadamo Vašem razumijevanju.

  Vjerujem da i sami znate kako je spam na internetu izrazito raširena pojava i vrlo mu se teško može stati na kraj. Jedino što Vam u ovome trenutku možemo obećati jest da ćemo intenzivirati ručno brisanje i blokiranje spamera. Nadamo se da će i rezultati biti bolji.


  Još jednom isprike na kašnjenju odgovora.

  S poštovanjem,
  Gradska uprava

 9. LPRI

  19.08.2011.

  Ja bi vam mogao riješiti forum "zauvijek" od spam robota. Ako vas zanima javite se.

Odgovarati mogu samo registrirani korisnici. Prijavi se ili otvori korisnički račun.