Vi se nalazite: Moja Rijeka Tužibaba Komunalno redarstvo vozila bez registracija

vozila bez registracija

Datum objave: 03.07.2018. 12:28

U Kršinićevoj ulici kod brojeva 30 i 32 na javnoj parkirnoj površini ispod kojih se nalaze privatne garaže stoje dva neregistrirana vozila više od 3 godine. Komunlani redari ne žele ili ne mogu izaći.

Odgovori

Broj odgovora: 4

 1. gradska-uprava

  04.07.2018.

  Poštovani,
  prije svega zahvaljujemo Vam na javljanju.
  Direkcija za komunalno redarstvu upoznata je sa činjenicom da su na predmetnoj garaži u Ul. Kršinićeva br.30-32,parkirana dva tehnički neispravna vozila, marke Citroen i Škoda. Međutim, rješenjem Upravnoga suda nepobitno je utvrđeno da je garaža u privatnom vlasništvu. Stoga Direkcija za komunalno redarstvo nije nadležna postupati temeljem Vaše prijave. Dužnost je vlasnika nekretnine, na temelju Zakona o vlasništvu i stvarnim pravima, da zaštiti i brine o vlastitoj imovini.
  S poštovanjem, Gradska uprava.

 2. Ragnar

  04.07.2018.

  Poštovani,
  Prema vašem odgovoru te odluci Upravnog suda možemo zaključiti sljedeće:

  1. Svaki vlasnik garaže može parkirno mjesto ograditi i postaviti ograničenje prilaza da onemogući parking stanarima ulice.

  2. Grad Rijeka je protuzakonito označio parkirna mjesta na privatnom vlasništvu.

  3.Grad Rijeka specifično komunalno društvo besparavno i protuzakonito postavlja spreminke za otpad na privatan parking.

  4. Svi stanari su u prekršaju radi parkiranja na privatnom posjedu.

  S poštovanjem Vaš porezni obveznik

 3. Ragnar

  04.07.2018.

  Ispričavam se na propustu još samo jedna stvar;

  Prilaz u zgradu ide preko garaže dakle stanari ulaze bespravno preko privatnog vlasništva te u slučaju ozljede osoba koja se kreće prilazom može tužiti vlasnika garaže?

 4. gradska-uprava

  11.07.2018.

  Poštovani,
  kako smo Vam i prethodno pojasnili, utvrđeno je da se neregistrirana vozila nalaze na površini koja je u privatnom vlasništvu. Odlukom o komunalnom redu propisano kako je komunalno redarstvo nadležno za postupanje na površinama koje su utvrđene kao javne, a taksativno su navedene u članku 3. spomenute Odluke. Temeljem Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, pravo vlasništva je stvarno pravo na određenoj stvari koje ovlašćuje svoga nositelja da s tom stvari i koristima od nje čini što ga je volja te da svakoga drugoga od toga isključi, ako to nije protivno tuđim pravima ni zakonskim ograničenjima. Vlasnik ima pravo posjedovanja, uporabe, korištenja i raspolaganja svojom stvari.
  Vezano uz dio Vašeg upita o postavljanju spremnika za otpad, u Kršinićevoj ulici, na kućnim brojevima 30 i 32 spremnici se nalaze u za to namijenjenim zatvorenim prostorima za spremnike, a u skladu s projektnom dokumentacijom što je obaveza svakog investitora stambenog objekta većeg od 400 četvornih metara površine, bez obzira na vlasništvo objekta. Sami prostori za spremnike se nalaze u zoni javnoprometne površine, a na usluzi su građanima koji stanuju na navedenim adresama. Zbog nedostatka prostora za postavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada, spremnici su postavljeni na javnoj površini na adresi Venuccijeve stube kod kbr. 18. Ističemo da se na ovom lokalitetu svi spremnici nalaze isključivo na javnom vlasništvu.
  S poštovanjem,
  Gradska uprava.

Odgovarati mogu samo registrirani korisnici. Prijavi se ili otvori korisnički račun.