Vi se nalazite: Moja Rijeka Tužibaba Ostalo "Ulice ženama" -akcija povodom 8. ožujka

"Ulice ženama" -akcija povodom 8. ožujka

Datum objave: 18.03.2015. 22:06

"Dio riječkih ulica, njih oko 160, 8. ožujka, na Međunarodni dan žena, nose imena istaknutih ženskih ličnosti, koje su svojim radom doprinijele jačanju ženskih prava, znanstvenim i teorijskim dostignućima te su kulturnim, političkim i javnim djelovanjem odigrale važnu ulogu u oblikovanju društva u kojem živimo. Intervencijom, koju su u okrilju noći provele riječke udruge ParRiter, SOS telefon - Grad Rijeka i Druga Rijeka te brojne druge aktivistice i aktivisti, imena riječkih ulica širom grada prelijepljena su novim, ženskim imenima."

Mislim da bi bio red kako su ih stavili da ih tako i skinu. Neuredno je i ružno. Sad će ti papiri prekrivati nazive ulica dok ih bura ne skine ili sunce ne izblijedi.
Totalno promašena akcija i poanta iste.
Hvala,
Riječanka

Odgovori

Broj odgovora: 1

  1. gradska-uprava

    30.03.2015.

    Poštovani,
    Komunalno redarstvo Grada Rijeke dalo je nalog djelatnicima KD „Čistoće“ da uklone sve napise na papirima koji su zalijepljeni preko ploča službenih imena ulica. Natpisi su, kao što ste i sami naglasili postavljeni u dobroj namjeri promocije ženskih prava i ravnopravnosti spolova, i to na širem području grada te je potrebno određeno vrijeme za njihovo uklanjanje. Po informacijama koje imamo, najveći dio nelegalno postavljenih oznaka već je uklonjen.

Odgovarati mogu samo registrirani korisnici. Prijavi se ili otvori korisnički račun.