Vi se nalazite: Moja Rijeka Tužibaba Komunalno redarstvo parking oko "Ininog" igrališta na Podmurvicama

parking oko "Ininog" igrališta na Podmurvicama

Datum objave: 11.11.2013. 19:32

Zanima me na koji se način namjerava riješiti parkiranje oko bivšeg "Ininog" igrališta na Podmurvicama kada se odvija trening ili kada se igra neka utakmica?
Naime, kako stanujem odmah kraj igrališta, parkiranje automobila ispred vlastite kuće je potpuno nemoguće. Tijekom treninga roditelji dovezu djecu i parkiraju uokolo igrališta po ulicama Podmurvice, V. P. Širole, B. Blečića i po nogostupima uokolo igrališta.
Kad se igraju međugradske utakmice, situacija je još gora, jer se onda parkirau i automobili iz grada iz kojega dolazi gostujuće momčad te autobus kojima se dovezu igrači.

Kako grad namjerava riješiti taj problem? Da li se planira neki parking (npr. između nebodera u V.P. Širole 12 i 14)?

Isto tako, vozači urtedno ulaze u Ulicu Podmurvice iz Ulive V. P. Širole i voze u zabranjenom smjeru kako bi došli do svlačionica.

Može li se uvesti ikakav red što se tiče parkiranja i vožnje u zabranjenom smjeru tijekom treninga i utakmica?

Hvala na odgovoru.

Odgovori

Broj odgovora: 2

 1. urednik

  12.11.2013.

  Upit je poslan.

 2. gradska-uprava

  08.01.2014.

  Poštovana,

  prije svega isprike zbog kašnjenja našeg odgovora. Slažemo se s Vama da postoje problemi u odvijanju prometa oko Ininog igrališta na Podmurvicama u vrijeme kada se održavaju treninzi.

  Također, moramo se složiti i da nažalost, mnogi građani ne mogu parkirati svoja vozila neposredno ispred svojih zgrada, budući da je raspoloživ prostor daleko manji od potreba za parkiranjem.

  Ponajprije, potrebno je naglasiti kako su i nogometno igralište i neboderi oko njega izgrađeni u razdoblju kasnih šezdesetih godina prošlog stoljeća, kada su normativi za rješavanje parkiranja bili vrlo niski, jer je takav bio i stupanj motorizacije. U današnjim uvjetima trebalo bi omogućiti najmanje jedno parkirno mjesto po jednom stanu kako bi se zadovoljile potrebe stanovnika koji žive u stambenim tornjevima u Ul. V. Paje Širole, a rješenje parkirnih potreba potrebno je i korisnicima stadiona koji su, slijedeći logiku prometnog pristupa, upućeni na korištenje gotovo istih parkirnih mjesta kojima se koriste i stanovnici.

  Generalni urbanistički plan grada Rijeke (Sl.N. 07/07) omogućuje primjenu različitih rješenja (podzemne i nadzemne garaže i parkirališta, parkiranje odnosno garažiranje i ispod javnih površina i sl. međutim, konkretno rješenje morat će udovoljiti ne samo kapacitetom tj. brojem parkirnih mjesta, već i dobrom prometnom pristupačnošću te ekološkom i estetskom kvalitetom. Međutim, ono što je jednako važno odnosi se i na visinu ulaganja, jer se već sada može reći kako u postojećim uvjetima, tj. radi visoke izgrađenosti područja, svako rješenje zahtijeva visoka ulaganja. S druge strane, tijekom proteklih godina bilo je i određenih inicijativa privatnih ulagača za izgradnjom garaže u podzemlju sportskih igrališta obližnje srednje škole, međutim, one su ostale samo na prijedlogu idejnog rješenja.

  Što se tiče nepropisnog parkiranja na području Rijeke, ono je u nadležnosti Prometnog redarstva, čije smo djelatnike nakon Vaše tužibabe dodatno upozorili na probleme oko Ininog igrališta na Podmurvicama. Nažalost, velik je broj vozača koji parkiraju svoja vozila na nogostupima, pa su samim time i pješaci u opasnosti hodajući po kolniku. Jednako tako, vožnja u nedozvoljenom smjeru predstavlja izravno kršenje Zakona o sigurnosti prometa na cestama, za čije je sankcioniranje nadležna prometna policija, kojoj smo proslijedili Vašu primjedbu sa preporukom da pojačaju nadzor prometa na toj lokaciji.

Odgovarati mogu samo registrirani korisnici. Prijavi se ili otvori korisnički račun.