Vi se nalazite: Moja Rijeka Najave Projekcija Film Carstvo svjetlosti

Film Carstvo svjetlosti

Vrsta događaja: Projekcija

Vrijeme održavanja: 27.05.2014. 18:00

Mjesto održavanja: Astronomski centar Rijeka

Opis: Carstvo svjetlosti je nagrađivani film njemačke produkcije snimljen za prikazivanje u digitalnom planetariju. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik, a glas je posudila hrvatska pjevačka diva Radojka Šverko, koja je cijenjena kroz zapažene nastupe na brojnim festivalima u zemlji i inozemstvu, a u ovoj godini nominirana je za nagradu Porin i to za najbolju žensku vokalnu izvedbu.

Ova filmska avantura nadahnuta je poezijom i predivnim glazbenim i zvučnim efektima, koji će posjetiteljima pružiti nezaboravno iskustvo gledanja filma u planetariju (360°) te ih odvesti na čarobno putovanje kroz Svemir i vrijeme. Carstvo svjetlosti kroz svoj poetični izražaj i ideje nadahnute filozofskim mislima pripovijeda 13 milijardi godina staru priču o Svemiru, priču pred kojom niti naše srce niti naš um ne mogu ostati ravnodušni. Produkciju sinkronizacije radio je Vocal Studio Maraton, a film traje 25 minuta.

Film je osvojio mnoge nagrade na eminentnim festivalima za prikazivanje filmova u planetariju kao što su Domefest (SAD), Immersive Film Festival (Portugal), Fulldome Festival (Njemačka) i International Planetarium Movie Festival (Južna Koreja).

Cijena ulaznice: Djeca, studenti i umirovljenici: 10,00 kn, Odrasli: 20,00 kn.