Vi se nalazite: Moja Rijeka Tužibaba Ostalo Grba ispred kampusa

Grba ispred kampusa

Datum objave: 23.03.2012. 21:55

Dakle rijec je o grbi na cesti ispred ulaza u kampus na Trsatu koji se nalazi u ul. Slavka Krautzeka, u lijevom prometnom traku. Svaki vozac koji je jednom tamo prosao, bilo kojom brzinom, sigurno jako dobro zna o cemu pricam.

Inace, ta je grba tamo bila i ranije, no nije bila toliko izrazena. Ali otkad je uredjen ulaz u kampus i stavljen novi sloj asfalta, od te grbe su napravili skakaonicu!

Mojih par pitanja nadleznima:

1. Je li ta grba tamo stvorena namjerno ili je rezultat slampavosti onih koji su uredjivali ulaz u kampus i s njim taj komadic ceste?

1a. Ako je rezultat slamperaja, kada ce se to sanirati (izravnati)?

1b. Ako je grba napravljena namjerno, kome se vozaci moraju obratiti za eventualna ostecenja nastala na vozilu prelazeci preko iste? Mislim na naknadu troskova.

2. Gdje je onaj znak "grba na cesti"?

E sad, vec cujem komentare poput "vozi po ogranicenju, blabla"... Da, vozim po ogranicenju, ali svejedno kad vozilo 1000 puta predje preko onakve grbe, moraju ostat neke posljedice, osim ako nije Lada Niva...

Nadleznima se unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Odgovori

Broj odgovora: 8

 1. cyberx

  24.03.2012.

  Dobro pitanje.... Ta grba već postoji jako dugo vremena i prije kampusa, a očito da oni koji bi trebali provjeravati stanje prometnica pa makar se i provoziti njome to nisu uspjeli zamjetiti ili misle da se to ne isplati sanirati.

 2. Gost44

  25.03.2012.

  Odlično pitanje, hvala ti što si me prestigao u pitanju..... da, užasno je frustrirajuća grba i koliko god sporo voziš, imaš skakaonicu....ajde da se to više riješi. Jedva čekam konkretan odgovor.

 3. urednik

  25.03.2012.

  Upit je poslan.

 4. sikters

  25.03.2012.

  ...ova je grba nekad bila još izraženija, ali i sada je jako frustrirajuća. ipak, ako se zna da je tamo autobusno stajalište i ispred njega pješački prijelaz, što automatski dovodi do obaveznog smanjivanja brzine, ne bi se trebala jako osjetiti ali naravno da to treba sanirati

 5. Gost44

  26.03.2012.

  "Grba" na cesti nema veze ni sa autobusnom stanicom ni sa pješačkim prijelazom, jer bi onda ispred svakog pješačkog postojala skakaonica.

 6. gradska-uprava

  03.04.2012.

  Poštovani,
  navedena cesta u nadležnosti je Županijske uprave za ceste (ŽUC). Tužibabu smo im proslijedili na očitovanje, a odgovor ćemo objaviti na portalu čim ga primimo.
  Što se tiče izvođenja radova ističemo kako Grad Rijeka, Odjel za komunalni sustav, nije izvodio radove na tom dijelu ceste.Grba je postojala i prije na tom mjestu dok je prometnica još bila popločena kockama. Po našim saznanjima na lokaciji je izvršen prekop ceste radi izgradnje toplovoda kojeg je radio TD Energo d.o.o., ali niveleta ceste nije mijenjana nego je zadržana postojeća.
  S poštovanjem,
  Gradska uprava

 7. Paradox

  04.04.2012.

  Zavoj na Piramidi - nadlezne Hrvatske ceste
  Grba u Krautzekovoj - nadlezna Zupanijska uprava za ceste

  I naravno, po tim se pitanjima ocito nece uciniti nista. Jer nadlezan je uvijek netko drugi. I kriv za eventualne nepravilnosti, dakako.

  Gospodo u Gradskoj upravi, da li ste vi uopce za ista nadlezni? Ako jeste, molio bih Vas da navedete za sto, kako ubuduce ne bi gubio vrijeme saljuci Vam pitanja za koja su ocito nadlezni neki drugi. Hvala lijepa.

 8. gradska-uprava

  18.04.2012.

  Primili smo očitovanje Županijske uprave za ceste iz kojeg je vidljivo kako je napravljen očevid na licu mjesta prilikom čega je utvrđeno da je riječ o uklapanju dviju niveleta, s obzirom da se radi o raskrižju, zbog čega je nastala grba. Također, prilikom izvođenja radova od strane tvrtke Energo d.o.o. došlo je do minimalnog podizanja nivelete što pri većim brzinama stvara efekt „skakaonice". Međutim, vožnja dozvoljenom brzinom od 40 km/h na navedenoj lokaciji ne predstavlja opasnost u smislu sigurnosti prometa.

  Usprkos svemu navedenom, Županijska uprava za ceste ima u planu redovnog održavanja u travnju pristupiti sanaciji pojedinih lokacija na kolniku u ulici Slavka Krautzeka, pa će se između ostalog korigirati i navedena lokacija.

  S poštovanjem,
  Gradska uprava

Odgovarati mogu samo registrirani korisnici. Prijavi se ili otvori korisnički račun.