Vi se nalazite: Moja Rijeka Tužibaba Gradski prijevoz Ukidanje stajalista na Titovom trgu

Ukidanje stajalista na Titovom trgu

Datum objave: 06.12.2018. 17:33

Postovani,
zasto je ukinuto stajaliste na titovom trgu 2012 tj. prema odredbi MUP-a je doneseno da se stajaliste mora ukinuti zbog prilikom ukljucenja autobusa autobusi rade prometni prekrsaj te zasto se nemoze napravit nekakvo rjesenje za starije stanovnike Susaka koji su « odsjeceni » od ostatka grada i kojima bi ponovno uvodjenje stanice dosta znacilo...

Srdacno

Odgovori

Broj odgovora: 1

 1. gradska-uprava

  11.12.2018.

  Poštovani,

  autobusno stajalište na Titovom trgu stavljeno je van funkcije iz nekoliko razloga. Naime, na njemu su učestalo bila nepropisno parkirana vozila, kao i na šrafiranom dijelu kolnika na kojem je bilo zabranjeno parkiranje i zaustavljanje. U takvim slučajevima, vozila javnog gradskog prijevoza nisu mogla ući u stajalište, već se ukrcaj i iskrcaj putnika obavljao na kolniku, što je suprotno odredbama o sigurnosti u prometu.

  Isto tako, po uključivanju autobusa na prometnicu autobus je morao presijecati dvije prometne trake koje se nalaze u zavoju i u neposrednoj blizini raskrižja, kako bi nastavio vožnju. Zbog toga se, nažalost, dogodilo više prometnih nezgoda u kojima su sudjelovali autobusi KD Autotrolej.

  Slijedom svega navedenoga te mišljenja MUP-a, stajalište kao takvo više nije u funkciji.

  Nadamo se Vašem razumijevanju.

  S poštovanjem,
  Gradska uprava

Odgovarati mogu samo registrirani korisnici. Prijavi se ili otvori korisnički račun.