Vi se nalazite: Moja Rijeka Tužibaba Ostalo Sadnja zamjenskih stabala

Sadnja zamjenskih stabala

Kategorija: Ostalo

Datum objave: 21.06.2018. 20:07

Poštovani,

Zanima me da li je planirana sadnja zamjenskih stabala (2 stabla) na zelenoj površini ispred južnog pročelja zgrade Švalbina 8. Stabla su posječena prije nekoliko godina, jedno iz meni nepoznatog razloga, a drugo radi udara groma.
Zahvaljujem i srdačan pozdrav

Odgovori

Broj odgovora: 2

 1. gradska-uprava

  28.06.2018.

  Poštovani,
  prije svega zahvaljujemo Vam na javljanju.
  Ovog proljeća posađena su tri listopadna stabla u bližem okolišu Vaše zgrade. Jedno stablo posađeno je uz stazu od Vaše zgrade prema Švalbinoj 6, a druga dva uz ogradu dječjeg igrališta nedaleko od Švalbine 8 kako bi se što prije stvorila hladovina na površini na kojoj se igraju djeca. Smatramo da na predjelu Rošićeva ima dovoljno vegetacije, ali će se i dalje nadomještati svako stablo koje se posuši ili sruši uslijed udara vjetra što se već događalo.
  S poštovanjem, Gradska uprava.

 2. Kal-El

  30.07.2018.

  Poštovani,

  Hvala vama na izvještaju o sadnji stabala u MO Bulevard. Iako, to nije ogovor na moje pitanje koje je bilo konkretno - radi se od dvama stablima ispred južnog pročelja zgrade Švalbina 8 od kojih je jedno stradalo uslijed udara groma prije više od 5 godina. Kada se se ono planira nadomjestiti? A što se tiče mišljenja o količni vegetacije - pretpostavljam da su gradski planeri kada su projektirali to područje grada imali stav da je to potrebna-dovoljna količina vegetacije, a nadomještanjem stabala ona se ne povećava, več održava na istoj razini. Također, vegetacija svakako ne može štetiti jednom naseljeno području, dapače čak je korisna pri regulaciji temperature ljeti.
  Hvala još jednom i srdačan pozdrav.

Odgovarati mogu samo registrirani korisnici. Prijavi se ili otvori korisnički račun.