Vi se nalazite: Moja Rijeka Tužibaba Komunalno redarstvo Spremnici za otpad

Spremnici za otpad

Datum objave: 14.01.2019. 15:00

Poštovani , molim da se zaštite spremnici za otpad koji se nalaze u Kvarnerskoj ulici poslije kućnog broja 43 neposredno u blizini vodopspreme. Naime učestalo ih netko ili grupa ljudi prevrće na bok nakon čega se smeće razastire po cijelom prostoru uokolo spremnika . Sumnja je na maloljetne učenike koji se vraćaju kućama nakon škole , ali problem je što se nalaze izvan vidika bilokoje od kuća u blizini spremnika. Sama pozicija kontenjera je dobra , ali molim da Čistoća u dogovoru s Hep-om (obzirom da je njihova parcela) naprave postolje za spremnike tako da se onemogući prevrtanje.
Također molio bi djelatnike Čistoće da pokupe bačeno staklo i gumu u blizini spremnika , osobno sam nekoliko puta čistio okoliš uokolo spremnika i "divljeg" parkirališta ali ovaj otpad bi trebao ukloniti netko od nadležnijih od mene običnog građanina. Hvala na razumjevanju. Pozdrav.

Odgovori

Broj odgovora: 2

 1. gradska-uprava

  18.01.2019.

  Poštovani,
  nažalost, opisana situacija nije rijetkost u raznim dijelovima grada Rijeke, a događa se od strane neodgovornih pojedinaca koji svojim neprimjerenim ponašanjem i nedostatkom kućnog odgoja onečišćuju okoliš na način koji ste i Vi naveli.
  Djelatnici Komunalnog društva Čistoća to redovito prijavljuju i Komunalnom redarstvu kojemu se i Vi možete izravno obratiti putem besplatnog telefona Dežurnog centra 0800 5100 u vremenu od 00-24 ili e–mailom komunalno.dezurstvo@rijeka.hr.
  Zbog navedenog u Čistoći smatraju kako Vaš prijedlog za ograđivanje spremnika za otpad ne bi riješio problem, s obzirom da ih neodgovorni pojedinci i kod postojanja ograda, opet prevrću.
  Što se pak tiče komunalnog nereda na neuređenom parkiralištu, komunalni redari obavit će izvid, a potom postupiti po daljnjim nalozima nadležnih gradskih tijela.
  S poštovanjem, Gradska uprava.

 2. Greenpower

  18.01.2019.

  onda Vas molim da prenesete djelatnicima čistoće da vrate spremnike na poziciju dviljeg parkinga , desno od bijelog stupa s bijelom tablom , da budu na vidiku kuća , hvala !

Odgovarati mogu samo registrirani korisnici. Prijavi se ili otvori korisnički račun.