Vi se nalazite: Moja Rijeka Tužibaba Komunalno redarstvo neregistrirani automobili

neregistrirani automobili

Datum objave: 27.05.2019. 17:15

Poštovani ,
na lokaciji divljeg parkinga poslije kućnog broja 10 u Kvarnerskoj ulici s desne strane nalaze se dva neregistrirana vozila (imaju reg pločice ali s isteklom registracijom preko 2 mjeseca) siva Seat Cordoba i crni Audi 100 . Molim da ih uklonite u što kraćem roku jer smetaju ostalim stanarima da parkiraju svoja vozila. Hvala.

Tagovi:

Odgovori

Broj odgovora: 1

 1. gradska-uprava

  prije 25 dana

  Poštovani,
  neposredno nakon što smo zaprimili Vaš upit komunalni redar je obišao lokaciju na adresi Kvarnerska 10 , gdje su zatečena dva neregistrirana vozila. Na oba vozila ostavljene su obavijesti o počinjenom prekršaju, s obzirom da niti jedno nije u voznom stanju. Prema Odluci o komunalnom redu takva je vozila zabranjeno ostavljati na javnoj površini.
  Nadalje, Zakonom o sigurnosti prometa na cestama propisana je obveza odjavljivanja vozila, ukoliko se ono proda ili je ukradeno, uništeno ili ga jednostavno vlasnik više ne namjerava koristiti. Ako vlasnik vozila u roku od 15 dana ne obnovi tehnički pregled ili ne odjavi vozilo, počinio je prekršaj za koji je propisana novčana kazna. Slijedom navedenog, Komunalno redarstvo će o svemu ovome obavijestiti nadležnu policijsku postaju, radi poduzimanja daljnjih mjera, sukladno ovlastima propisanim navedenim Zakonom. Nakon uklanjanja registarskih oznaka od strane policijskih djelatnika pokrenut će se upravni postupak, radi uklanjanja vozila.
  S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovarati mogu samo registrirani korisnici. Prijavi se ili otvori korisnički račun.