Vi se nalazite: Moja Rijeka Tužibaba Ostalo LINIJA 5- UKINITE JE!

LINIJA 5- UKINITE JE!

Datum objave: 15.01.2020. 21:28

Zašto je promijenjena trasa linije 5 od 15.1. sve do 31.3 da se linija 5 u smjeru Drenove miče iz centra grada????!!!!!

Znači po vašoj ideji, deseci tisuća ljudi koji žive na Škurinjama i Drenovi, stare bakice više ne mogu ići u centar grada?!

Vaša ideja je da zadnja stanica bude Delta (+ nema stanice na Jeliačićevom za tržnicu i centar) i onda iz Delte preko Strosmajerove-> Stajališe Školjić-> stajalište Pomerio (kod Guvernerove palače).
Znači građani koji recimo idu kupiti nešto na tržnicu ili kupe robu u robnoj kući trebaju ići pješke do trga gdje je Radio Rijeka, stepenicama uz Bonaviu, strmom uzbrdicom do ul Žrtava Fašizma, pa cestom sve do stanice lijevo od Guvernerove.
Stajalište koje nema ni klupicu za sjesti, krova protiv kiše.
To ni zdrava, mlada osoba ne bi htjela, ne bi bilo lagano ni njoj a zamislite bakicu od 70 godina koja je išla u grad nešto kupiti.
Druga opcija, još udaljenija je pješačiti sve do Školjića, tamo isto nema klupice ni krova.

Zar se nije moglo zadržati stajalište Jelačićev trg, stara trasa (stajalište do MCDonadlsa) Adamićeva->kod Jadranskog trga skrenuti desno- Erazma Barčića sve ravno gore (sada je to dvosmjerna), sve široke ceste do sada za harmoniku.
Pa iz Erazma skrenuti lijevo do ceste za Zagrad/Ivana Pavla pa desno u S. Čiće-Pomerio-Tizia
nova ulicu.
Opet, sve široke trake za harmoniku, bez problema.

Jedino gdje je uže, tj velik luk jest S. Čiće -Pomerio gdje bi harmonika morala iz ne iz lijeve u lijevu traku nego iz desne u lijevu traku raditi okret.
Sličan strmi okret ima i iz 1. maja u V Emina
To bi se lako vertikalnom i horizontalnom riješilo.
Ovo je puno, puno korisnije svim nama koji stanujemo na Škurinjama i puno bi nam značilo. Ako ovako ostane, slobodno je ukinite što radite nama a pogotovo starijima.

Fotografije

Tagovi:

Odgovori

Broj odgovora: 2

 1. D-K

  prije 30 dana

  makar da u Strossmajerovoj stane da se preklapa s linijama istoka

 2. gradska-uprava

  prije 24 dana

  Poštovani,
  u Komunalnom društvu Autotrolej navode kako je autobusna stanica kod Tržnice privremeno ukinuta, zbog radova u Tunelu Sušak, na željezničkoj pruzi. Za dolazak putnici mogu koristiti autobusno stajalište Riva ili Delta u dolasku i odlasku. Autobus u centar grada dolazi kao i do sada. Putnici koji ne žele pješačiti na sjeverni koridor, koristit će liniju 5 u smjeru Delte za smjer Škurinje. Udaljenost za pješačenje od Tržnice do autobusnog stajališta Riva je 290 metara, a do terminala Delta 400 metara. Trasa linije 5 sjevernim koridorom je bolja, brža i sigurnija trasa nego ona kroz Barčićevu ulicu, ulicu Ivana Pavla II. i ulicu Slaviše Vajnera Čiče, ističu u Autotroleju.
  S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovarati mogu samo registrirani korisnici. Prijavi se ili otvori korisnički račun.