Vi se nalazite: Moja Rijeka Vaše mišljenje Riječani kao radnici Čistoče ili komunalni redari ili...

Riječani kao radnici Čistoče ili komunalni redari ili...

Datum objave: 21.08.2014. 23:42

Dragi svi,

dugo sam na ovom portalu, pokušavam aktivno sudjelovati, ponekad možda i tražim previše od našeg grada tj. od odgovornih, ali tražim zato što nisam nikako zadovoljan stanjem u gradu, prvenstveno čistočom u svim dijelovima grada osim na Korzu (kao da je korzo Rijeka), ali i drugim stvarima, kao npr, užasne prometnice koje se desetlječima nisu obnavljale i da sad sve nenabrajam.

Želio sam ustvari reći, da čitajući postove koji su građani na ovom portalu ostavili, stekao sam dojam da gradske tvrtke ne rade dobro svoj posao, nisam rekao da ništa ne rade, nego da dobro i savijesno ne obavljaju svoj posao, ako to i rade, pogledam grad i uvjeren sam da ne rade dobro.

Dijelovi grada da ih sad ne nabrajam, ali svi odreda su dosta zapušteni pogotovo što se tiće čistoće ulica, a da ne govorim o čudnim biljkama i korovima koji rastu iz rubova pločnika itd. koji se ne tretiraju doslovce godinama dok netko od stanara ne zasjedne na telefon ili pošalje mail sa slikama, a onda se tek djeluje.

Da ne govorim o zelenim površinama u dijelovima grada koji nije centar, pitam se "što je zeleni otok", da često ne prolazim autoputem za Zagreb i uživam u prirodi G. Kotara, zaboravio bih kako izgleda zelena trava ili travnjak.

Ustvari, želio sam reći, da smo mi stanovnici ovoga grada ustvari komunalni redari, po potrebi policajci, predstavnici mjesnih odbora, hortikulturni radnici, vodoinstalateri, radnici Hrv. el. privrede tužibabe itd....

Na sve moramo upozoravati, pokazivati prstom, moliti, kumiti, "pušta voda, osušilo se drvo, travnjak zapušten, korov na sve strane, ceste pune rupa i propalih šahtova bla bla bla..."

Naravno, svi smo mi pozvani da sudjelujemo u stvaranju ovog grada, da grad bude, ljepši, čisti, kulturniji itd...ali što rade naše silne gradske tvrtke...e pa baš to, stvaraju dojam ili činjenicu da baš i ne rade svoj posao onako kako bi trebali.

Zato smo mi tu da im i dalje ukazujemo i prstom pokazujemo kako da rade svoj posao za koji su plaćeni našim novcem.

Da li se slažemo?