Vi se nalazite: Moja Rijeka Najave Koncert ADASTRA

ADASTRA

Vrsta događaja: Koncert

Vrijeme održavanja: 27.02.2010. 21:00

Mjesto održavanja: Klub Palach (prikaži na karti)

Opis: Zagrebačka ADASTRA napokon u Rijeci!

Promocija istoimenog albuma održat će se u subotu 27.02.2010.

Više o bendu:

Jeronim Szabolcs (Jerko) Marić, idejni vođa grupe počinje kao gitarist i autor pjesama u grupi Flare s kojom nakon izlaska albuma prvijenca "Srebrni" osvaja nagrade Porin i Crni Mačak. Flare nastupa kao predgrupa svjetskim zvijezdama Duran Duran i europskoj rock atrakciji HIM. Nakon raspada grupe Flare, Jeronim radi na projektu Samurai s kojom snima singl ''Ajmo Hrvatska'' koji izlazi na CD-u ''Najbolje hrvatske navijačke pjesme''. Paralelno u Ljubljani diplomira na prestižnoj australsko američkoj školi (SAE) za audio inženjera. Za vrijeme školovanja radi kao samostalni producent za Croatia Records te snima, aranžira i producira album Borisa Novkovića „Ostvaren san“ koji se prodao u zlatnoj tiraži. Zatim radi na albumu Emine Arapović s kojom osvaja prvu nagradu na Splitskom festivalu 2005. Iste godine Jeronim dobiva stalno zaposlenje kao ton majstor na HRT-u. Želeći nastaviti autorski rad priprema pjesme i osniva grupu Adastra. Adastra je izbacila 5 singla koji su se uspješno vrtili na svim radio postajama Hrvatske, BiH, Slovenije i Mađarske. Za svih 5 singlova snimljeni su i spotovi, koji su se također vrtili na većim i manjim TV postajama Hrvatske, Slovenije i BiH. Spotove možete pogledati na internetu ( www.adastra-band.com
, www.myspace.com/adas
traband ). U posljednje dvije godine Adastra je održala više od 100 nastupa na rock festivalima i samostalnim koncertima. Održali su i nekoliko desetaka radijskih i televizijskih nastupa uživo. Početkom studenog 2007. u Zagrebu je gostovao britanski rock sastav Muse koji je nastupio u velikoj dvorani Doma sportova te je odabrao upravo Adastru kao predgrupu koja je započela koncert. Inače grupa Muse je dvije godine zaredom proglašena najboljim live sastavom na British music awards i na dodjelama nagrada MTV-a.

Nakon 3 godine postojanja grupe objavljen je album prvijenac u izdanju Croatia Recordsa. Album je konceptualno napravljen, tako da svaku pjesmu prati i odgovarajući crtež na albumu. Htjeli smo na jedan drugačiji način potaknuti slušatelja da doživi pjesmu i vizualno, te da obrati pažnju na tekstove. Na albumu se nalazi 12 autorskih pjesama, a na pjesmi Pusti je gostovao poznati hrvatski raper General Woo iz poznate hip hop grupe Tram 11.

Nakon odlično posjećene i popraćene zagrebačke promocije albuma u dvorani Boogaloo, Jeronim s Adastrom kreće na turneju pod naslovom „Be CROative“ te se priključuje akciji Hrvatske gospodarske komore u kojoj se potiču mladi Hrvatske da se počnu baviti individualnom kreativnošću. Turneja je pokrila 12 gradova Hrvatske (Osijek, Slavonski Brod, Novska, Bjelovar, Karlovac, Rijeka, Split, Pula, Sisak, Virovitica, Zagreb, Zadar) u kojima su vrlo uspješno održane promocije albuma Adastre.

2008. Adastra je krenula na ljetnu turneju po Dalmaciji na kojoj su održali 10 koncerata održavajući koncerte svaki dan u drugom mjestu.
Potaknuti valom nasilja među mladima diljem Hrvatske, pokrenuta je akcija „Svačije je pravo živjeti“. Uz potporu Gradskog poglavarstva Grada Zagreba i Grada Slatine održana su tri uspješna prosvjedna koncerta i to 25. listopada, 8. studenog i 31. siječnja posvećena tragično preminulom Luki Ritzu. Koncertima je nazočilo više od 25.000 građana. Sam inicijator cijelog prosvjednog koncerta te ujedno i akcije „Svačije je pravo živjeti“ je Jeronim Marić, idejni vođa sastava Adastre, koji je o problemu nasilja među mladima progovorio i kroz pjesmu Surovi grade
S obzirom na pozitivan odjek Akcije u javnosti, željeli bismo nastaviti s organiziranjem koncerata diljem Hrvatske. Svojim vršnjačkim autoritetom imamo mogućnost doprijeti do mladih. Također želimo senzibilizirati ne samo roditelje već i druge građane kao i nadležne institucije, koje se bave ovom problematikom da nas podrže u ovoj akciji. Adastra svojim nastupom i glazbom širi poruku ljubavi, međusobne tolerancije i mira.

Vidimo se u Kružnoj!
:)

Cijena ulaznice: 30 kn

Povezani linkovi: