Vi se nalazite: Moja Rijeka Tužibaba Komunalno redarstvo Prometni redari tržnica 3

Prometni redari tržnica 3

Datum objave: 25.05.2010. 13:14

Evo prije nekoliko minuta dobio sam kaznu za parkiranje na pješačkom. U prilogu slika, a na kojoj se vidi da je moje vozilo na pješačkom stvarno više od 20 cm, al se također vidi vozilo vatrogasaca koje je cijelom dužinom na pješačkom pa nije dobio kaznu, a također se vidi i kombi FedEx a koji stoji parkiran na mjestu za dostavu 3 sata. Ja sam morao stat kako bi odnio u firmu i ostavio dokumente, što je sve zajedno trajalo maksimalno 3 minute, za to vrijeme je redar stigao doć, utvrdit prekršaj, ispisati kaznu?

Tražim odgovornost ovog redara, zašto nije napisao kaznu vatrogascu, FedEx-u, kako njegovi šefovi utvrđuju tko radi ispravno a tko ne. Također na slici mogu vidjeti cijeli drugi red auta parkiranih - na što se redari ne obaziru.

Jel cilj redara, uprihodovanje sredstava proračunu il održavanje prometne kulture i propisa u Gradu?

Fotografije

Tagovi:
Sviđa se korisniku:

Ukupno <3: 1

Odgovori

Broj odgovora: 5

 1. z0rank

  26.05.2010.

  Meni su tagovi posebno zanimljivi.

 2. alex51000

  28.05.2010.

  Kad budu vatrogasci prodavali svoje rabljena vozila definitivno ih treba otkupiti i evo rješenja ... parkiraj gdje hočeš ... i besplatno.

 3. gradska-uprava

  28.05.2010.

  Prometni redar u navedenom je slučaju profesionalno i stručno obavio svoj zadatak iz razloga što je navedeno vozilo ispunjavalo dva uvjeta za izdavanje obavijestio o počinjenom prekršaju jer je istodobno bilo parkirano na pješačkom prijelazu i na raskrižju Wenzelove i Zagrebačke ulice.
  Nadalje, uvidom u bazu podataka ustanovljeno je da je predmetno vozilo zatečeno u prekršaju u dana 25.05.2010. u 12.12 sati, dakle gotovo punih sat vremena ranije nego što podnosilac pritužbe navodi u svom dopisu kao vrijeme nastajanja njegove fotografije mjesta prekršaja. U vremenu počinjenja prekršaja dotičnog gospodina, ondje nije bilo vatrogasnog vozila.
  Nadzor nad kvalitetom stručnošću obavljenih zadataka prometnih redara svakodnevno provodi glavni prometni redar i u proteklom razdoblju nije bilo primjedbi na njihov rad.

 4. davor

  02.06.2010.

  kada ste slikali svoj automobil onda ste ga trebali slikati cijeloga a ne samo dio koji se ne nalazi na pješačkom prolazu. Naime, da ste ga slikali cijeloga tada bi se vidjelo kako ste bili u prekršaju.

 5. Gost25

  02.06.2010.

  Poštovani Davore!
  Rogi ni na jedan način nije svojim tekstom kao ni fotografijom negirao prekršaj koji je počinio već je samo ukazao da se zakoni koje sprovode prometni redari ne odnose na svih isto!
  Iz njegovog teksta se vidi da i sam priznaje da je njegovo vozilo bilo na pješačkom prijelazu. Ne vidim što bi se više moglo zaključiti da je vozilo slikano na "Vaš način"
  Sumljam da ćete svojim stavom (ako ste djelatnik prometnog redarstva) uspostaviti dobru suradnju sa svojim sugrađanima što je po meni jedan od bitnih ciljeva pri osnivanju prometnog redarstva!

Odgovarati mogu samo registrirani korisnici. Prijavi se ili otvori korisnički račun.