Vi se nalazite: Moja Rijeka Vaše mišljenje Planovi u vezi kulture - monolit

Planovi u vezi kulture - monolit

Datum objave: 14.05.2011. 18:12

Pozdrav!

Iako znam da se nema novaca i da kultura, kako bi se reklo, dolazi zadnja u ovim danima, zanima me da li postoji neka ideja, kada se na Korzo postavi jedan monolit ili Kozarićev hodač? Kada će se uostalom opet postaviti sve to?

Druga stvar koja me zanima je, zašto se izabrao Kozarić za rađenje skulpture koja bi predstavljala Rijeku? Nije li se mogao napraviti natječaj sa nekom nagradom kao poticaj mladim Riječanima koji bi riječkom inspiracijom napravili riječku skulpturu i koja bi bila na ponos svima u gradu?

Što se tiče Monolita bilo bi lijepo kada bi negdje blizu tog čuda bilo i objašnjenje istoga, a razlog zašto sam počeo pisati ovo jest da predložim svoje mišljenje kako bi se to moglo iskoristiti, tek tol'ko da ako se nekom "gore" to sviđa i ako se ima para da se to i napravi.
Naime bilo bi zanimljivo kada bi se taj Monolit počeo neočekivano pojavljivati na različitim lokacijama u gradu gdje bi ga onda ljudi slikali. U određeno vrijeme u godini, bilo to razdoblje oko dana sv. Vida, razdoblje karnevala ili nešto sl., ono bi se postavilo na Korzo gdje bi onda oko tog objekta bile postavljene najbolje slike Monolita i kvartova i ispod svake slike neka zanimljivost tog "kraja" Rijeke. Tako bi se nekako Rijeka mogla "ujediniti"
i još bi dobila novi, suvremeniji simbol koji bi ju predstavljao...

Eto, to bi bilo moje mišljenje...
Adios! :)

Tagovi:
Sviđa se korisniku:

Ukupno <3: 2