Vi se nalazite: Moja Rijeka Tužibaba Komunalno redarstvo Čišćenje ulica i smeća - Belveder Kozala

Čišćenje ulica i smeća - Belveder Kozala

Datum objave: 11.11.2018. 17:18

Poštovani,
količina smeća i otpalog lišća na ulicama, te nepokošenih i neuređenih zelenih površina na Belvederu i Kozali - Laginjina, Brajšina, Trinajstićeva, Baštijanova, Petra Kobeka - je apsolutna sramota za zemlju koja se smatra europskom i grad koji pretendira biti Europska prijestolnica kulture. Strah me i proć drugim dijelovima grada, a vlastitim susjedstvom sam primorana. Što god bio problem u sustavu i gradskoj infrastrukturi, nađite rješenje za održavanje javnog prostora, jer je to civilizacijski minimum.
Hvala.

Fotografije

Odgovori

Broj odgovora: 1

 1. gradska-uprava

  14.11.2018.

  Poštovani,
  zahvaljujemo Van na javljanju i konstruktivnim kritikama koje smo proslijedili i Komunalnom društvu Čistoća, gdje ističu da se navedene ulice na Belvederu i Kozali, kao i u cijelom gradu, redovito čiste, prema Programu i to strojno. Zbog parkiranih automobila i drugih prepreka dijelovi ulica ručno se čiste. Tijekom jeseni dijelovi glavnih prometnica čiste se i mimo Programom propisanog hodograma aktivnosti i to isključivo prema nalogu nadležnih gradskih službi.
  Fotografija koju ste priložili prikazuje komunalni nered za koji je odgovoran prvenstveno neodgovorni pojedinac ili više njih. Naime, odlaganje bilo kakvog otpada pored spremnika je kršenje komunalnog reda. Kao što i sami vjerojatno znate, odvoz komunalnog otpada na ovom lokalitetu redovito se provodi ponedjeljkom, srijedom i petkom, a ukoliko se ukaže potreba, i izvanredno, posebice u slučaju pojave komunalnog nereda koji stvaraju nesavjesni pojedinci. Komunalni nered možete prijaviti Komunalnom redarstvu na besplatan telefon 0800 51 00 kako bi se spriječilo ponavljanje i kaznili počinitelji, ako ih se u tome zatekne.
  S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovarati mogu samo registrirani korisnici. Prijavi se ili otvori korisnički račun.