Vi se nalazite: Moja Rijeka Tužibaba Ostalo Nered na parkiralištu pod naplatom

Nered na parkiralištu pod naplatom

Datum objave: 02.07.2012. 12:24

Svakodnevno parkiram vozilo na parkiralištu Školjić. Vrlo često primjećujem da se na tom parkiralištu pojedina vozila ostavljaju izvan mjesta određena za parkiranje te stoga ometaju kretanje i parkiranje ostalim vozilima. Budući za parkiranje na tom parkiralištu izdvajam ne mala sredstva, smeta me kada zbog neodgovrnih korisnika ali i zbog nedostatka kontrole tvrtke koja upravlja parkiralištima ili pak nedostatka propisa koje im takvo ponašanje dopušta moramo manevrirati vozilima u nadi da ih ne oštetimo. Pokušala sam problem riješiti sa djelatnicima Rijeka prometa na parkiralištu koji su svjesni tog problema, ali tvrde da nemaju mogućnost da za tako parkirana vozila pozovu pauka, jer pauk navodno ne može ući na to parkiralište zbog neadekvatnog/uskog ulaza. Smatram da Rijeka promet nedovoljno čini po tom pitanju jer se problem može riješiti i postavljanjem lisica na takva vozila od strane prometnog redara, a ukoliko nema osnove u propisima neka se propisi izmijene na način da takvu mogućnost odrede. Ne znam kakva je situacija na drugim parkiralištima ali vjerujem da nema razlike, odnosno da ima nezadovoljnih korisnika parkirališta iz istog razloga. Zahvaljujem na trudu u svrhu rješenja .

Odgovori

Broj odgovora: 9

 1. urednik

  02.07.2012.

  Poslao sam vaš upit u Grad iako mi se čini da će odgovor biti na tragu jednog sličnog upita gdje su djelatnicima RP-a zakonski vezane ruke za bilo kakvu intervenciju kad su nesavjesni vozači u pitanju. Pročitajte malo slična iskustva u ovoj Tužibabi:
  http://www.mojarijeka.hr/korisnik/Nedo/t … raca-br-7/

 2. backgammonRi

  02.07.2012.

  Na Rivi i Delti postoji "blokada" kada broj vozila na parkiralištu premaši određeni (preveliki) broj. Pretpostavljam da ulazna i izlazna rampa imaju svoje brojače te se razlikom između ta dva brojača lako dođe do trenutnog broja vozila na parkiralištu.

  Vjerujem da se i na Školjiću može postaviti blokada, koja bi ograničavala da na parkingu ne bude više vozila od broja legalnih (iscrtanih) parkirnih mjesta.

  Ali također vjerujem da to nije u interesu Rijekaprometa, jer bi time izgubili prihod od nelegalno parkiranih vozila, kojima svejedno naplaćuju parkiranje (kako na Rivi, tako i na Školjiću, te na ostalim parkinzima)

 3. Stipe

  02.07.2012.

  Laprdas bezze

 4. backgammonRi

  02.07.2012.

  Sad nas je dvoje ;)

 5. traballante

  03.07.2012.

  Vjerujem da pričaš o parkingu Školjić kod bazena.
  Pogotovo onaj tip koji svaki dan dolazi oko 7:30 sa požmarenim ofucanim crvenim autom i parkira ga između porušenih željeznih stupića na samom nogostupu ispod samog nadvožnjaka, i to ulazi na rikverc direkt sa ceste. Nevjerojatno! I nitko mu nikad nije stavio nikakvu cedulju na auto a auto je cijeli dan tamo. Stvarno ću ga poslikati jedno jutro i staviti sliku ovdje. Sramota! Još tip dođe sav u odijelu onako fin kao poslovnjak, i pravi se blesav. Ja sam JEDNOM, ali samo jednom, zabunom, parkirala auto ispod nadvožnjaka jer nije bilo mjesta (imam mjesečnu kartu) i nisam išla za tim da je tamo neoznačeno, i lijepo sam dobila čestitku u obliku kazne od 300 kuna za parkiranje ispod nadvožnjaka...
  I ona hrpa razularene djece što se navečer skuplja i nabija loptom po autima i pale vatru kraj škala za ući u javno kupatilo. I to je parking?!

 6. gradska-uprava

  06.07.2012.

  Poštovani,

  Svjesni smo da pojedini vozači ne poštuju Zakon o sigurnosti prometa na cestama parkirajući nepropisno svoja vozila na način da ometaju druge korisnike u prometu. Javno parkiralište po svojoj namjeni je obilježeno na način da se vozila parkiraju u za to predviđena parkirana mjesta. Vozila koja nisu parkirana unutar obilježenih mjesta za parkiranje mogu dobiti prekršajni nalog od strane prometnog redara ili policajca. Premještanje vozila unutar parkirališta se vrši ukoliko to uvjeti dozvoljavaju, a sve temeljem valjanog naloga. Djelatnici Rijeka prometa kada se dogodi ovakav ili sličan problem obavještavaju Prometno redarstvo koji postupaju sukladno zakonu. Važeći propisi ne dozvoljavju postavljanje lisica na osobne automobile od strane prometnih redara tako da se za sada ne mogu postavljati lisice na osobna vozila.
  Stručne službe Rijeka prometa d.d. će dodatno razmotriti mogućnost postavljanja fizičkih prepreka kako bi se onemogućilo nepropisno parkiranje na parkiralištu Školjić. Zahvaljujemo Vam na obavijesti i prijedlozima.

  S poštovanjem,
  Direktorica Rijeka prometa
  Spomenka Mičetić, dipl.oecc.

 7. traballante

  09.07.2012.

  Evo ga, jutros. Valjda se tip vratio sa godisnjeg. Bas me zanima hoce li kasno popodne jos auto biti tu.
  http://imageshack.us/photo/my-images/804 … 74724.jpg/
  http://imageshack.us/photo/my-images/269 … 95221.jpg/

  Ukoliko se broj na tablici ne smije vidjeti, molim da me admin obavijesti pa da sakrijem.

 8. FJUMANKAJA

  09.07.2012.

  Zahvaljujem na odgovoru koji je dosta načelan ali očito osnov za kažnjavanje na parkiralištima pod naplatom postoji, vjerovati ću da će se nesavjesni vozači kažnjavati budući se iz Vašeg odgovora ne može zaključiti da se već sada postupa na način kako ste naveli.

 9. urednik

  09.07.2012.

  traballante mislim da bi bilo najbrže i najučinkovitije da o ovome izvjestite MO Školjić (209-370, 209-481, mo.skoljic@rijeka.hr) koji će problem uputiti dalje.

Odgovarati mogu samo registrirani korisnici. Prijavi se ili otvori korisnički račun.