Vi se nalazite: Moja Rijeka Tužibaba Ostalo Stajalište vlaka ispod Teatra fenice

Stajalište vlaka ispod Teatra fenice

Kategorija: Ostalo

Datum objave: 22.01.2020. 20:16

Zašto, iako se prije dosta mjeseci najavilo vlakom povezivanje s prigradom, ne otvori stanica ispod Teatra Fenice.
Gradonačelnik je tada izjavio da se treba samo postaviti rasvjeta, da je sve već izgrađeno pa evo prolaze mjeseci, hoće li i kada biti što od toga?

Fotografije

Tagovi:
Sviđa se korisniku:

Ukupno <3: 1

Odgovori

Broj odgovora: 1

 1. gradska-uprava

  prije 19 dana

  Poštovana,
  prema informacijama koje smo dobili iz HŽ Infrastrukture, projekt Izrada projektne dokumentacije za izgradnju drugog kolosijeka, modernizaciju i obnovu na dionici željezničke pruge Škrljevo – Rijeka – Jurdani obuhvaća rekonstrukciju i obnovu postojeće pružne dionice te izgradnju drugoga kolosijeka na dionici Škrljevo – Rijeka – Opatija – Matulji te rekonstrukciju postojećega kolosijeka na dionici Opatija – Matulji – Jurdani. Rekonstrukcija postojećega kolosijeka, odnosno izgradnja novoga kolosijeka, podrazumijeva rekonstrukciju, tj. izgradnju svih željezničkih infrastrukturnih podsustava koji su sastavni dio željezničke infrastrukture.
  Tako će se u sklopu ovog projekta, na ovoj pružnoj dionici rekonstruirat kolodvori Škrljevo, Sušak-Pećine, Rijeka, Opatija-Matulji, Jurdani i Šapjane te željeznička stajališta na trasi. Radi uvođenja što kvalitetnijega gradskog i prigradskog prijevoza, a na temelju rezultata Studije izvodivosti, planirana je izgradnja i sedam novih željezničkih stajališta i to stajališta Draga, Vežica, Školjić, Zagrad, Kantrida, Zamet i Martinkovac.
  Iz HR Infrastrukture poručuju da je izgradnja novog stajališta ispod Teatra Fenice obuhvaćena navedenim projektom, za što je već ishođena lokacijska dozvola te se trenutačno radi na izradi glavnog projekta.
  S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovarati mogu samo registrirani korisnici. Prijavi se ili otvori korisnički račun.