Vi se nalazite: Moja Rijeka Tužibaba Ostalo Napuštena trgovina, nagnuti pločnik (smokva)

Napuštena trgovina, nagnuti pločnik (smokva)

Kategorija: Ostalo

Datum objave: 27.11.2019. 21:38

U ulici Mihačeva Draga već nekoliko godina bivši fast-food TAZ stoji prazan a uplatnice Ri-Stana pere kiša. Što je s tim prostorom, je li se išlo u kakve natječaje jer ga nema na karti tj GIS-u Grada među poslvnim prostorima.
Isto pitanje, u blizini Rastočina 3 je objekt "Ankica" već više od godinu dana napušten.
Može li se ukloniti metalna montažna kućica ako nema zainteresiranih i proširiti radi potrebe parkinga, jer ovdje može stati 4-5 parkrianih auta.

Također, na tužibabu iz 2016. u vezi neravnog pločnika duljine cca 4m kod Rastočina 3 kojim dnevno prolazi puno građana, razlog je smokva koja raste iz pločnika.
Korjen smokve je toliko uništio i podignuo kolnik na tom mjestu da je jako teško prolaziti, starije osobe znaju pasti a unatoč obečanju iz 2016. da će se 2017. to asfaltirati, isto nije napravljeno ni evo, do početka 2020.
Ni to još nije sve, smokva iz pločnika nije ni odrezana, već sada ima promjer veći od pola metra!

https://www.mojarijeka.hr/korisnik/xerox/tuzibaba/ulica-rastocine-je-prljava-i-neuredna/

Kod Jelićeve 13 je već mjesecima nepomično i neregistrirano vozilo Citroen Xsara bijele boje, kojem je prema HUO-u registracija istekla. Može li se vozilo ukloniti?

Fotografije

Tagovi:

Odgovori

Broj odgovora: 1

 1. gradska-uprava

  03.12.2019.

  Poštovani,
  uvidom u evidencije Odjela gradske uprave za gospodarenje imovinom, utvrđeno je da navedeni prostori nisu bili, niti su na upravljanju Grada Rijeke.
  Prema informacijama Odjela gradske uprave za komunalni sustav, montažni kiosk ,,Ankica Plodine'' u Rastočinama 3, ima važeći ugovor o zauzeću javne površine, te je u razgovoru s vlasnikom dobivena informacija da kiosk trenutno ne radi zbog zamjene starog kioska novim i preuređenja. Također je obavljena i provjera za kiosk ,,Taz'' u Mihačevoj Dragi za koji je ustanovljeno da mu je otkazan ugovor o zauzeću javne površine, te da je pokrenut upravni postupak uklanjanja kioska s javne površine.

  Obrasli nogostup i napuknuti asfalt u Rastočinama je proslijeđen na daljnje postupanje nadležnoj službi TD Rijeka promet, koje je poslove uklanjanja nepoželjne vegetacije duž koridora nerazvrstanih cesta na području Rijeke preuzeo ove godine.
  Sa uklanjanjem smokve započet će se čim vremenski uvjeti budu povoljni za takve radove.

  Što se tiče neispravnog vozila u Jelićevoj ulici, u fazi je uklanjanja, dakle, pokrenut je prekršajni i upravni postupak kako bi se vozilo uklonilo.

  S poštovanjem,
  Gradska uprava

Odgovarati mogu samo registrirani korisnici. Prijavi se ili otvori korisnički račun.