Vi se nalazite: Moja Rijeka Tužibaba Ostalo Cijevi toplovoda

Cijevi toplovoda

Kategorija: Ostalo

Datum objave: 22.01.2020. 20:12

Cijevi toplovoda koje prolaze s vanjske strane i vode do zgrade Rastočine 1 samo što nisu puknuli na više mjesta od strane stabala koje pritišću i guraju cijevi s obje strane.
Najgore je u blizini Rastočina 3 gdje stablo koje raste iz pločnika je u potpunosti uništilo izolaciju cijevi i već savija vrele cijevi pod visokim tlakom.

I u blizini Rastočina 1 na više mjesta s obje strane se gura cijev i opet uništava izolacija, gubi se toplina, a za koju godinu kada deblo još više ojača će uništiti i cijev pa će stanari ostati dugo bez vode.
Zašto se to ne sanira i ne riješi na vrijeme?

Fotografije

Tagovi:

Odgovori

Broj odgovora: 1

 1. gradska-uprava

  prije 26 dana

  Poštovani,
  temeljem Vaše dojave o stanju toplovodnog kraka br. 1 na toplani Škurinje, djelatnici TD Energo obavili su izvid prilikom kojega je utvrđeno da su doista grane stabala obrasle oko toplovoda, ali ne oštećuju cijevi. Naime, grane su stisnule izolaciju od aluminijskog lima ispod kojega je 10 cm kamene izolacijske vune te se čini da su i cijevi ugrožene.
  U Energu ističu da su stabla, čije su grane oko toplovoda, iznikla na privatnom terenu, ali da vlasnik nije poznat, zbog čega nije moguće pristupiti uklanjanju i rezanju grana. Stoga je trenutačno u tijeku postupak pronalaska vlasnika zemljišta, nakon čega će se, u dogovoru s njim, obaviti rezanje spornih grana.
  Važno je napomenuti da je, u okviru akcije energetske obnove, odnosno zamjene toplovoda, u dogledno vrijeme predviđena i zamjena ovog toplovodnog kraka.
  Što se tiče oštećene izolacije kod objekta ŠA1, Energo je već nekoliko puta sanirao oštećenja, međutim potrebno je istaknuti da su oštećenja nastala uslijed vandalizma. Zatražena je ponuda ovlaštene tvrtke za sanaciju izolacije i čim stignu ponude, tomu će se i pristupiti.
  S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovarati mogu samo registrirani korisnici. Prijavi se ili otvori korisnički račun.