Vi se nalazite: Moja Rijeka Tužibaba Javne ustanove Derutnost vrtića Rastočine

Derutnost vrtića Rastočine

Datum objave: 25.05.2018. 01:16

Postovani, prije 29 dana postavila sam Vam upit kao dopunu i svojevrsni update primjedbe korisnika Vilijama na gore navedenu temu. Ljubazno molim Vas cijenjeni odgovor.
Hvala

Odgovori

Broj odgovora: 1

 1. gradska-uprava

  29.05.2018.

  Poštovani,
  Odjel gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem Grada Rijeke riješio je imovinsko-pravne odnose s vlasnikom zemljišta na kojemu je Detaljnim planom uređenja stambenog područja Rastočine, planirana izgradnja zgrade novog vrtića. Predstoji još upis prava vlasništva po provedbi parcelacijskih elaborata koji tomu prethode.
  Početkom svibnja potpisan je Ugovor o izradi projektne dokumentacije te je u planu da će se do kraja ove godine ishoditi građevinska dozvola za izgradnju novog dječjeg vrtića.
  Iz Odjela gradske uprave za školstvo navode kako je Dječji vrtić Rastočine u lošijem stanju od ostalih vrtića, jer se od mnogih planova obnove odustalo upravo zbog plana izgradnje novog objekta na području Rastočina.
  Vaš upit odnosio se na plan iz 2016. godine. Planirana je zamjena dijela dotrajalih prozora i ulaznih vrata na objektu, harmo-vrata običnim vratima te izrada novih drvenih zaštitnih obloga za radijatore. Harmo vrata su zamijenjena običnim i stvoren je novi, svjetliji i sigurniji prostor za djecu.
  Prema podacima Odjela gradske uprave za gospodarenje imovinom, tijekom 2016. i 2017. godine od radova tekućeg održavanja izvršena je zamjena harmo - vrata odgojne skupine vratima s otvorom za nadzor od strane odgajatelja, saniran je sustav grijanja i tople vode, zamijenjen je dio sanitarne opreme i dio fasade, uređen je i dio okoliša u južnom dijelu parcele gdje je oborinska voda konstantno erodirala površinu dječjeg igrališta, a obavljena je i dodatna sanacija krova i obnavljanje spuštenog stropa i parketa odgojne skupine.
  Tijekom 2016., 2017. i 2018. godine Grad Rijeka je energetski obnovio značajni broj škola i vrtića, čija se energetska obnova sufinancira od strane Europskog fonda za regionalni razvoj, putem Ministarstva graditeljstva i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
  Vrtić Rastočine je sada uredno ograđen za sprječavanje vlasnika pasa da dvorište dječjeg vrtića koriste kao park za pse, ali moramo se složiti da je preskakanje ograde vrtića od strane vlasnika pasa neprimjereno i na žalost više govori o kulturi ponašanja pojedinaca.
  Dio vrtića Rastočine je prohodan za pješake, odnosno predstavlja javni prolaz. Stanovnici okolnih zgrada su često neodgovorni i ne poštuju vanjski prostor vrtića. Vlasnici pasa se upozoravaju usmenim putem, a na vratima je nedavno postavljen znak „zabranjeno za pse“.
  U suradnji s lokalnom zajednicom i projektom Riječkog lokalnog partnerstva podignuta je ograda dvorišta vrtića te je postavljeno šest kamera. Primijećeno je znatno manje devastacija, a na dvorištu vrtića, na kojemu borave djeca, nisu vidljivi tragovi pasa, kao ni drugi znakovi noćnih okupljanja. Prije izlaska na vanjski prostor s djecom, djelatnici vrtića provjere vanjski prostor kako bi se osigurao siguran boravak djece u vrtiću. U slučaju devastacija i većih problema poziva se komunalno redarstvo ili policija, a kamere pomažu kod utvrđivanja krivičnih ili drugih djela. Igle i šprice dugo nisu viđene na prostoru vrtića i takvo što dugo nije prijavljeno od strane roditelja.
  S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovarati mogu samo registrirani korisnici. Prijavi se ili otvori korisnički račun.