Vi se nalazite: Moja Rijeka Tužibaba Ostalo Garaža Kantrida

Garaža Kantrida

Kategorija: Ostalo

Datum objave: 03.07.2012. 13:53

Često parkiram u ovoj garaži pa me zanima sljedeće. Rijeka promet je prošle godine obećao da će ukinuti dio mjesta za kombije kojih ima kao i onih za invalide što je stvarno smiješno. A standard kojim je građena pristupna cesta za garažu je iz doba jugića 70-ih te bilo koji širi automobil ili kombi ne može ni ući.
Druga stvar koja me zanima jest, temljem kojeg zakona i pravilnika meni može prijetiti djelatnik Rijeka prometa da sam parkirala na mjestu za kombije? Također, zašto se ova mjesta čuvaju i barikadama kada ovdje apsolurno nikada nisam vidjela da netko stvarno parkira.
Zanimljivo je da taj djelatnik Rijeka prometa nikada ne upozorava osobe koje parkiraju na mjesto za invalide-a nemaju pravo (tu stranu uopće ne gleda) a diže se kada netko parkira na mjesto za kombije. To mi sve priča prijateljica koja ove godine uopće nije vidjela prometne redare kako pišu kazne ni na pristupnoj cesti za garažu ni tokom cijele ceste pa do Ville nore i Croteka.
I meni malo smiješna situacija, u nedjelju se opet pokvarila rampa cijeli dan i otvorena je bila izlazna rampa samo a dolazi djelatnik Rijeka prometa, parkira na slobodno mjesto za invalide i odlazi popravljati rampu. Kako sam ja tada oko 6 baš odlazila, mogla sam to primjetiti.
Znači, mogu li prometni redari obilaziti malo to područje, pisati kazne ljudima koji nepropisno parkiraju -ne žele platiti parking u garaži i mogu li se ukinuti parkirna mjesta za kombije koji ionako ne mogu ući?

Tagovi:

Odgovori

Broj odgovora: 6

 1. urednik

  03.07.2012.

  Upit je poslan.

 2. Yamaha

  03.07.2012.

  Sve više manje stoji osim širine pristupne ceste.. nekima ni autoput ne bi bio dovoljno širok za pristup garaži.. veći kombi može komotno onuda proći bez problema (dokazano ), a da ne pričamo o prosječnim gradskim automobilima.. A prometnih redara koliko sam primjetio općenito nema dovoljno, pretpostavka je da se nemože financirat ih ili što već, jer ima mnogo mjesta u gradu na kojima su jako potrebni ali ih nema (+ ima i jako puno redara koji ne rade/izbjegavaju radit svoj posao)

 3. Torpedo

  03.07.2012.

  Neznam zašto ali malo mi je čudno da se u istoj tužibabi žališ na to što te netko upoznrio da se nepropisno parkiraš na mjestu za kombije a kasnije se žališ na krivo parkirane aute oko bazena. Na pitanja će odgovoriti nadležni a ja bi samo rekao da izgleda kako ponekad je li neśto ispravno ili ne ovisi samo o tome koliko smo sami u to uključeni.

 4. zimko

  07.07.2012.

  Postovani, nemojte se vise parkirati u tu garazu jer zasto placati parking a ne mozete se parkirati? To vam je kao da narucite kavu sa mlijekom a konobar kaze evo vam tamo masina i napravite si kavu, i platitew 8kuna. I tako svaki dan, 8kuna za sam sebi napravit kavu.
  Poslozite si malo kockice u glavi. Bedasto je svaki dan placati 20kuna i jos se neko dere na vas i prijeti. Placate da vam prijete? Jeste li vi mazohista ili sto?
  Parkirajte malo dalje, prosecite 10minuta i ustedit cete novce a i zivce.

 5. M2D

  26.07.2012.

  Ovaj "odgovor" kao da je iz Rijeka prometa. (ironija jer nema odgovora)
  Inače, sada je promet motorima dozvoljen cestom ka plaži jer im je maknuz znak zabrane i dodana parkirna mjesta.

 6. gradska-uprava

  08.08.2012.

  Poštovani,

  prije svega primite naše isprike što tek sada odgovaramo. Do kašnjenja je došlo jer zbog nenamjernog propusta tužibaba nije odmah po primitku proslijeđena na očitovanje.U nastavku donosimo odgovor Rijeka prometa:

  Kao što je to jasno uočljivo postavljenom prometnom signalizacijom, mjesta za kombi vozila posebno su označena s ciljem da uvijek ima slobodnih parkirnih mjesta kako bi klubovi čiji aktivni sportaši cjelodnevno koriste garažu mogli parkirati kombi vozilo. Naime, prostore plivačkog bazena koriste i sportaši koji nemaju sjedište u Rijeci, a i inozemne reprezentacije često koriste plivalište Bazena kompleksa Kantrida.
  Djelatnik Rijeka prometa d.d. je dakle dužan upozoriti svakog korisnika parkirnog prostora u Garaži Kantrida kada osobnim vozilom parkira na mjestu rezerviranom za kombi vozilo, da svoje vozilo premjesti na za to predviđeno parkirno mjesto.
  Parkirna mjesta za invalide koriste se prema propisima i za neovlašteno korištenje tih parkirnih mjesta nadležni su ovlašteni djelatnici MUP-a i Direkcije prometnog redarstva. Njih, prema potrebi i okolnostima poziva službujući djelatnik u garaži. U stalnoj smo koordinaciji s udrugama koje skrbe o invalidnim osobama jer nerijetko dolazi do konfliktnih situacija s korisnicima koji parkiraju na mjestima za invalide, a nemaju na to pravo tj. ne posjeduju rješenje o invaliditetu odnosno međunarodni znak za pristupačnost. Treba znati da u konfliktnim situacijama djelatnici Rijeka prometa nemaju zaštitu i njihova reakcija tada mora ovisiti o vlastitoj procjeni.
  Ipak, da bismo mogli provjeriti sve navode iz Vaše pritužbe i poduzeti odgovarajuće mjere, najljepše Vas molimo da nam pomognete te da nam se izravno obratite telefonom ili e-mailom (Sektor parkirališta, telefon 320-170, 320-177, e-mail parking.borcic@rijekapromet.hr) s točnim datumom i vremenom događaja kojega spominjete. Rijeka promet stalno radi na poboljšanju kvalitete svojih usluga građanima i jako nam je važno da se svaki slučaj ispita te da se greške u našem radu, ukoliko ih ima, što prije isprave na zadovoljstvo naših korisnika.
  S poštovanjem,
  Direktorica:
  Spomenka Mičetić, dipl. oecc.

Odgovarati mogu samo registrirani korisnici. Prijavi se ili otvori korisnički račun.