Priroda društva

22.07.2011.

Vastu analiza Hrvatskog sabora i Banskih dvora

Autor: Davor Suhan

Većina stanovnika Lijepe Naše sigurno je čula za Feng Shui. Wikipedija kaže da je riječ o drevnoj kineskoj vještini uređenja prostora i življenja u skladu s okruženjem u kojem obitavamo, na način da privučemo pozitivnu životnu silu Chi u svoje domove i svoj život kako bi osigurali sreću sebi, cijeloj svojoj obitelji i svojim potomcima. Mnogima je međutim manje poznato da izvorni Feng Shui potječe iz najstarije znanosti o arhitekturi pod nazivom VASTU (vaastu).

Priroda društva

O tome zasigurno malo zna i Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, što je njegov veliki profesionalni propust, jer bi, u suprotnom, i sebi i naciji mogao lakše odgovoriti na mnoga pitanja vezana uz sreću i blagostanje visokih državnih službenika o kojima se u posljednje vrijeme sve više bavi policija i DORH.

Ne želim reći da ljudi nisu krivi, ali najlakše je prozivati nekoga na temelju osnovane sumnje da im je u životu sve naglo krenulo na bolje od kada su zasjeli u saborske klupe i ministarske fotelje. Rijetko kome pada na pamet to da Hrvatski sabor i Banskih dvori vjerojatno imaju dobar vastu.

Meni je to baš palo na pamet u trenutku kad je Sanaderova kolona na putu za Remetinec čekala na rampi da prođe vlak.

O tome što je vastu i kakvog utjecaja jedna objektivna vastu ekspertiza Hrvatskog sabora i Banskih dvora može imati u razotkrivanju istine o životnoj storiji njihovih stanovnika kojom se bave sudski vještaci,  istražili smo već nekoliko sati kasnije, a ekskluzivne nalaze donosimo u ovoj kolumni.

Krenimo redom.

 

Što je, dakle, vastu

U odgovoru na ovo pitanje, iz vlastite arhive novinskih članaka posvećenim ovoj nauci izdvajam kratku kolumnu pod naslovom Što je arhitektura, diplomirane arhitektice Dane Krhlanko koja već godinama studiozno istražuje ovo područje.

Pri arhitektonskom projektiranju dajemo oblik materiji, zidovima, krovu itd. da bismo dobili definirani prostor koji nas štiti od prirodnog okoliša. To je nivo koji percipiramo svojim osjetilima. Tako doživljavamo arhitekturu i uobičajeno s ovog nivoa percipiramo koliko su nam neki prostori dobri ili loši (mali/veliki, svijetli/tamni, otvoreni/zatvoreni itd.)

No, već mali pogled na arhitekturu sa stanovišta fizike dovodi nas do novih dimenzija.

Što je u biti prostor, a što materija? Einstein  nam je rekao: "Što se tiče materije, bilo smo potpuno u krivu. Ono što nazivamo materija ustvari je energija, čija vibracija je snižena na nivo koji mi možemo percipirati svojim osjetilima. NE POSTOJI MATERIJA".

Materija je u biti promijenjena gustoća sveprisutnog energetskog polja, koji ima razne nazive poput: polje nulte točke, božanska matrica ili eter.  Ono što percipiramo osjetilima je dio polja na frekvenciji vibracije koja je na razini naše percepcije. Dimenzionalna postojanost posljedica je formiranja stojnog vala unutar polja. Naša tijela također samo jedan izraz stojnog vala unutar polja. 

Stoga možemo reći da je arhitektonsko projektiranje oblikovanje stojnog vala te da kvaliteta nekog prostora ovisi koliko je taj val harmoničan. Na koji način da to učinimo, suvremena znanost nam ne daje nikakvu naznaku, no najstariji zapisi o arhitekturi na zemlji govore upravo o tome. VAASTU znanost, arhitektura iz VEDA, daje nam niz praktičnih znanja na koji način oblikovati prostor a da on bude u skladu sa univerzumom, da nas podržava, da je harmoničan na vibratornom nivou.

Moja potpuna fascinancija VAASTU znanošću nastala je kada sam otkrila da je VAASTU ustvari nauka o manifestiranju, te da iza pravila ustvari stoji način na koji dolazi do pojavnosti onog što doživljavamo kao materiju. Iza svega stoji čovjek imenom MAYAN koji je živio cca 10.000 g. pr.n.e. Znanje kojim je vladao bilo je toliko moćno da su ga nazivali – Kalanaani – vladar vremena! Ono što je Einstein uveo u suvremenu znanost kao vremensko- prostorni kontinuum, Mayan je prije 12.000 g. nazvao TALA MANA – vremenska jedinica. Oba nam govore da je upravo vrijeme uzrok i posljedica manifestiranja te da ne postoji odvojeno od naše pojedinačne percepcije stvarnosti.

Mayan kaže: Ako sagradimo kuću poštujući određena načela, dobit ćemo vibratorni, živ organizam koji će nas podržati u svim našim djelovanjima, osigurati "raj na zemlji". U svijetu ima već dosta primjera VAASTU kuća koje se stvarno osjećaju i djeluju drugačije.

Kuće koje u sebi imaju ugrađene formule iz vedskih zapisa, mogu biti suvremeno oblikovane. Razumijevanjem same biti ovih načela, omogućuje nam vrlo velike mogućnosti i puno prostora za oblikovanje. Dozu discipline koja je potrebna, možemo shvatiti kao okvir za djelovanje, a ne kao ograničenje. Nagrada je u konačnici ogromna. Život u kući koja energetski harmonična jer je u skladu sa geometrijskom strukturom etera!

 

Eto, dragi čitatelji, toliko o ovoj temi iz pera uže sruke, a mi se u ovom trenutku vraćamo ponovo na željezničku rampu ispred Remetinca (čisto radi koncentracije na problem) i nastavljamo razmišljati – nepristrano, bez predrasuda, zdravo-razumski, logički:

Ako Hrvatski sabor i Banski dvori imaju pozitivan vastu, to znači da će ove kuće – kako smo iz prethodnog uspjeli saznati  – svoje stanovnike podržavati u svim njihovim djelovanjima, osigurati sreću njima, cijeloj njihovoj obitelji i njihovim potomcima.

Zar to sve nije upravo tako? – posebno u zadnjih 20. godina (zgusnutih u 17.)…A mi odmah ljude sumnjičimo da su lopovi.

Sada treba samo vidjeti da li je unutar ovih kuća sve u skladu sa Univerzumom. Ako se dokaže da jest, Sanader bi, u tom slučaju, istog trena lako mogao biti ponovo na rampi. Slobodan, dakako.