U petak, 20. svibnja, od 21 sat u River Pubu nastupit će kvartet Zoran’s Funky Chicken, pod vodstvom riječkog glazbenika Zorana Majstorovića na gitari. Uz njega će svirati Robert Mikuljan na trubi, Bojan Skočilić na basu i Leonard Berisha na bubnju.

Na repertoaru ova četiri vrsna glazbenika biti će skladbe velikana jazz i funk stilova, kao što su Miles Davis, Herbie Hancock, Horace Silver i mnogi drugi.

Zoran Majstorović hrvatski je jazz i etno gitarist, multiinstrumentalist, aranžer, skladatelj i producent. U 25 godina javnog glazbenog djelovanja sudjelovao je u snimanju mnogih albuma i kompilacija u raznim glazbenim žanrovima, objavio knjige transkripcija i svirao na mnogim jazz i etno festivalima diljem svijeta. Dobitnik je i raznih nagrada: “Status” kao najistaknutiji hrvatski etno instrumentalist (dodjeljuje HGU), “Damir Dičić” kao najistaknutiji hrvatski jazz gitarist (dodjeljuje HGU), “Miroslav Sedak Benčić” kao najistaknutiji hrvatski jazz kompozitor (dodjeljuje HDS), “Apoksiomen” za unapređivanje kulturnog stvaralaštva Primorsko-goranske županije. Višestruki je dobitnik nagrade “PORIN”, redovni član Hrvatskog Društva Skladatelja te je član HZSU-a.

Ulaz je besplatan.

Kada?

20.05.2022.
20:00