Razmišljaš o odlasku u inozemstvo na studiranje, stručnu praksu, volontiranje ili zaposlenje? Čula si da je netko bio na razmjeni mladih ili na kraćem putovanju na kojem se upoznavao s europskim institucijama? Zanima te kako da i sam kreneš u tom smjeru?

Centar tehničke kulture Rijeka u petak, 2. lipnja 2023., u 13 sati organizira živu knjižnicu na temu mobilnosti mladih!

Živa knjižnica odlična je prilika za informiranje o mogućnostima za mobilnost koje ti se nude, rokovima te koracima prijave i to iz prve ruke – živih knjiga koje su bile na razmjeni mladih, studentskoj razmjeni, provode programe ili organiziraju aktivnosti. Oni će ti između ostalog predstaviti financijske potpore za odlazak na razgovor za posao, preseljenje u drugu državu EU zbog zapošljavanja i osposobljavanja, te potpore za tečajeve jezika i priznavanje kvalifikacija.

A ako ni to nije dovoljno, predstavit ćemo i mogućnosti za sudjelovanja na kraćim aktivnostima iz različitih područja – rada s mladima, održivog razvoja, demokracije i još mnogo toga.

Šest živih knjiga podijelit će svoja iskustva i znanja s mladima:

Marijana Tomić Marinović iz Centra za međunarodnu mobilnost Sveučilišta u Rijeci koja će predstavit Erasmus+ program
Marina Ukalović Matijašić s Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – podružnica Rijeka predstavit će program EURES i EURES Targeted Mobility Scheme
Ana Beronja predstavit će Europski Forum Alpbach koji se održava svake godine u Austriji (Alpbach)
Lina Mohorić, alumni članica ESN Rijeka koja je ujedno i članica internacionalnog ESN odbora predstavit će ESN mrežu na lokalnoj i međunarodnoj razini
Eni Jordano koje je preko udruge Žmergo sudjelovala na razmjeni mladih u Portugalu
Marina Mrak iz Centra tehničke kulture Rijeka predstavit će mrežu EURODESK i Eurodesk opportunity finder – alat za pretraživanje aktivnosti u sklopu raznih EU programa

Prijave

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem online obrasca (https://forms.office.com/e/w0VjHELa9h), a prijave su otvorene do srijede 31. 5. 2023.

Aktivnost Žive knjižnice organiziramo kao Eurodesk multiplikator u sklopu Centra za mlade RI connect, a financijski ju podupiru Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Središnji državni ured za demografiju i mlade i Agencija za mobilnost i programe EU.

Kada?

02.06.2023.
13:00