U subotu, 20. studenoga, u 20 sati, u Palachu će se održati koncertno zagrijavanje za ovogodišnji 43. Ri Rock festival. Nastupaju tri benda – večer će započeti mladim nadama hrvatske scene, a završiti legendama riječke scene.

REVIRGIN (Čakovec)
Događaj će otvoriti novonastali dvojac Revirgin iz Čakovca. Karla i Paolu je teško svrstati u zaseban glazbeni žanr, ali reći ćemo da će ljubitelji legendarnih Talking Headsa, Nick Cavea i nekog sumornog grungea/ post punka doći na svoje. Talentirani Revirgin se uz glazbu bavi snimanjem kratkih filmova i animacijom. Prvi album imena “The Round in a Large Room” multimedijalni je projekt kojeg prate dvije kratke priče, originalan artwork i specifičan glazbeni izričaj. Revirgin svojom umjetnošću svakako donose nešto novo i drugačije na sceni što svakako želite čuti.

LEI (Rijeka)
Publiku će ove večeri zabaviti i noviji bend Ri scene pod nazivom Lei. Usvirani trojac predstavio se već u par navrata kroz live nastupe i spot Modra, a nominacija za Nove Nade na prošlom Ri Rock Festivalu dovoljan je razlog da se zaletite u Palach i poslušate kako se praši dobar riječki rock ‘n’ roll.

TURISTI (Rijeka)
Večer će zatvoriti riječki Turisti čiji članovi su jedni od osnivača Ri Rock scene. Svojim nastupom Vava ( Laufer/ Parafi ), Iva ( Eni/ Parafi), Bobo ( Kojoti/ Grad) i Sergej ( Grad ) stat će rame uz rame mladih glazbenika i podržati ih. Svira se riječki rock u svom izvornom obliku gdje predstavljaju čovječnost, slobodu, ljubav i antinacizam kao savršen uvod u 43. Ri Rock Festival.

Najavljeni Freaktion iz Pule ipak neće nastupiti zbog bolesti člana benda.

Ulaznice

Vrata Palacha otvaraju se u 20 h, a ulaznice je moguće nabaviti na ulazu na dan događaja po cijeni od 15 kn. Ulaz je ograničen na 100 posjetitelja.

Za sudjelovanje na događaju bit će potrebno predočiti COVID digitalnu potvrdu, negativni test ili dokaz o preboljenju COVID-19 u zadnjih 6 mjeseci. Za one koji nemaju Covid putovnicu, bit će osigurano testiranje na ulazu po cijeni od 30 kn. Svi posjetitelji obavezni su nositi zaštitne maske u prostorijama Palacha i održavati distancu.

Događaj je podržan od strane Ministarstva kulture, Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke.

Kada?

20.11.2021.
20:00