U sklopu programa završnice EPK Udruga turističkih vodiča Kvarnera nudi novi tematski razgled svim građanima i posjetiteljima Rijeke – vođenu turu Tragovima EPK. 

Ovaj program razgleda odmiče se od klasičnog razgleda Rijeke te usmjerava svoju pažnju na održane programe i programske cjeline Europske prijestolnice kulture 2020.

Nakon uvodnog pozdrava na početku lukobrana slijedi šetnja gradom i zaustavljanje na desetak odabranih lokacija koje nude podsjetnik na programske cjeline i programe EPK.

Šetači prvo zastaju na rivi gdje se progovara o programskim pravcima i temama EPK, zatim na Ribarnici na kojoj se može razgledati trajna umjetnička instalacija “Meštri” koju je tamo postavio češki umjetnik Pavel Mrkus u sklopu EPK programa Lungomare Art. Sudionici zatim odlaze do zgrade HNK Ivana pl. Zajca gdje im se predstavlja Nepoznati Klimt te do Mrtvog kanala gdje se govori o programima koji su održani u zgradi Exporta.

U Pop-up parku parkirališta na Delti predstavlja se program Rijeka murala, a na Mostu hrvatskih branitelja Doba moći i brod Galeb. Šetači zatim stižu do Trga svete Barbare gdje se govori o EPK programima Zeleni val i Civilne inicijative, dok se u Kružnoj ulici predstavljaju tamošnji murali i mozaik. Tura Tragovima EPK završava kod brojača na Jadranskom trgu.

Posjetitelji u turi Tragovima EPK, koja traje 90 minuta, mogu sudjelovati 3., 10., 17. i 24.  travnja i to svake subote u dva terminau 10.00 ili u 11.30 sati. Za sudjelovanje je potrebna prethodna prijava na e mail adresu: kvarner.guides@gmail.com.

Prvi termin ture u subotu, 3. travnja u 10.00 sati je popunjen.

Polazak je s početka lukobrana, na velikom platou ispred Terminala.

Kada?

03.04.2021. – 24.04.2021.
10:00